Cele mai frecvente întrebări și răspunsuri despre fillerele cu acid hialuronic

30

Una dintre cele mai populare și eficiente metode de rejuvenare facială este injectarea zonelor cu probleme folosind fillere cu acid hialuronic. Având în vedere că pe piața de profil și în clinicile esteticienilor există o varietate de astfel de produse, foarte multe persoane care își doresc să apeleze la o astfel de procedură își pun diverse întrebări cu privire la fillere. Iată, așadar, care sunt cele mai frecvente 4 întrebări referitoare la fillerele cu acid hialuronic, dar și răspunsurile acestora!

  1. În cât timp sunt vizibile rezultatele și cât durează?

Rezultatele sunt vizibile instant, imediat după procedură, însă un rezultat final poate fi observat la aproximativ 2-4 săptămâni după efectuarea tratamentului. În ceea ce privește durata rezultatelor, aceasta este de 12-18 luni, însă perioada se poate prelungi cu injectări regulate, conform recomandărilor medicului, care pot să fie diferite, în funcție de caz. Menținerea rezultatelor variază în funcție de zona injectată, dar și de metabolism, având în vedere ca acidul hialuronic se metabolizează în mod natural în organism.

  1. Procedura de injectare cu acid hialuronic este dureroasă?

În mod normal, procedura de injectare cu acid hialuronic nu ar trebui să implice durere, însă, în unele cazuri, atunci când persoana care injectează nu este calificată în acest scop, poate să apară durere. De aceea, tuturor celor care se gândesc să apeleze la o astfel de procedură li se recomandă să apeleze doar la specialiști. În general, în momentul injectării cu acid hialuronic nu este nevoie de anestezic, deoarece majoritatea fillerelor conțin anestezic local. De exemplu, toate tipurile de acid hialuronic din gama Revolax sunt formulate cu 0.3% lidocaină.

  1. Care sunt reacțiile adverse posibile în urma injectării cu acid hialuronic?

Fillerele folosite astăzi în cabinetele medicilor esteticieni sunt formulate folosind cele mai noi tehnologii și standarde de siguranță. Tehnicile avansate de injectare, combinate cu folosirea canulei, dar și calitatea produselor utilizate asigură o frecvență redusă a posibilelor efecte adverse. Totuși, o bună informare înaintea efectuării unei astfel de proceduri este esențială și trebuie să includă și cunoașterea efectelor adverse, care pot include:

  • reacții ușoare în zona injectării – acestea pot include roșeață la locul injectării și apar imediat după tratament, însă nu sunt periculoase;
  • echimoze – ocazional, pot să apară vânătăi în zona injectării, însă riscul este considerabil diminuat prin folosirea micro-canulei;
  • iregularități la nivelul conturului buzelor – acestea pot să dispară prin efectuarea de masaj la nivelul zonei afectate, iar dacă problema nu se rezolvă, fillerul poate fi dizolvat fără probleme.
  1. Cât de sigură este injectarea cu acid hialuronic?

Injectarea cu acid hialuronic este extrem de sigură, cu condiția ca procedura să fie făcută utilizând produse special concepute în acest sens. Acidul hialuronic este o substanță prezentă în mod natural în celulele epidermei, astfel că nu există niciun risc cu privire la eventuale reacții alergice. Chiar și persoanele care au anumite alergii alimentare pot apela în siguranță la injectarea cu acid hialuronic. Brandurile renumite care produc astfel de fillere efectuează constant studii pentru a atesta siguranța produselor oferite.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata