Cererile de divorţ au scăzut în Spania cu peste 40 %

Foto: viaţa-liberă.ro
0

În Spania, cererile de divorţ s-au redus cu peste 40 % în al doilea trimestru al anului, în timpul crizei sanitare determinate de pandemia de COVID-19, a informat luni Consiliul General al Puterii Judiciare (CGPJ), citat de EFE.

Astfel, perioada între lunile aprilie şi iunie, în plină izolare, au fost depuse cu aproximativ 41,8 % mai puţine cereri de divorţ consensual decât în aceeaşi perioadă a anului 2019, în timp ce solicitările de divorţ neconsensual au scăzut cu 42,4 % .

În ceea ce priveşte despărţirile, cele consensuale s-au redus cu 46,6 % iar cele neconsensuale cu 41,7 %, iar cererile de anulare a căsătoriei au scăzut cu aproximativ 20,8 %.

“Relaxarea eşalonată a administraţiei judiciare, necesitatea adoptării unor măsuri de igienă în tribunale şi incidenţa pandemiei au făcut ca diminuarea tuturor indicatorilor din acest trimestru să fie diferiţi în comparaţie cu oricare altă perioadă anterioară”, a declarat o sursă din cadrul CGPJ .

Prin urmare, “este imposibil să tragem concluzii din datele prezentate şi recomandăm să fie tratate cu precauţie aceste variaţiuni interanuale”, a avertizat sursa.

Pe de altă parte, în 2019 s-au destrămat 95.320 de cupluri, ceea ce înseamnă o rată de două despărţiri la fiecare 1.000 de locuitori, reprezentând cu 4,1 % mai puţin faţă de anul precedent, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INE).

Anul trecut, procentul divorţurilor a scăzut cu 12,3 %, în timp ce anulările de căsătorii s-au redus cu 18,5 %, subliniază aceeaşi sursă.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata