Cine este politicianul care se va bate cu Marcel Ciolacu la prezidențiale, conform ultimului sondaj?

De Jurnalul Național Actuale Politică 263 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Din datele unui sondaj de opinie național recent, desfășurat în perioada 03-08 ianuarie 2024, se evidenţiază o schimbare notabilă în intențiile de vot ale românilor. În intenţiile românilor, un partid de centru a înregistrat o creștere semnificativă în preferințele electorale, ajungând acum la o cotă de popularitate ce poate umbrii partidele din topul clasamentului.

Care sunr preferințele electorale ale românilor, în acest moment?

Anul 2024 aduce unele schimbări semnificative privind intențiile românilor la vot

În cpntextul partidelor politice, Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) a înregistrat o creștere de 1 procent în preferințele electorale, ajungând acum la o cotă de popularitate de 4%. Această creștere poate sugera o schimbare în percepția publică față de UNPR, ca urmare a recentelor inițiative sau campanii de promovare.

Mai mult, noul sondaj de opinie național efectuat de Snap Market Research Plc a dezvăluit tendințe interesante în preferințele electorale ale românilor.

Concret, aflăm că Partidul Social Democrat (PSD) își menține poziția dominantă în clasamentul partidelor politice, cu 32% din intențiile de vot, urmat îndeaproape de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care a obținut 13%.

Interesant este că Partidul Național Liberal (PNL) se clasează pe locul al treilea cu 12%, urmat de Alianța Dreapta Unită cu 10%, și Blocul Suveranist Român cu 9%. O evoluție neașteptată o reprezintă ascensiunea partidului S.O.S. România, care a acumulat 8% din intențiile de vot, depășind astfel Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) cu 2 procente.

În contextul schimbărilor politice, aceste rezultate sugerează o dinamică interesantă în peisajul politic românesc, cu schimbări semnificative în preferințele alegătorilor și emergența unor noi jucători pe scena politică. Această creștere a partidului S.O.S. România reflectă, probabil, răspunsul electoratului la propunerile și campaniile recente ale partidului

Cine sunt preferații românilor pentru prezidențiale?

Sondajul recent realizat de Snap Market Research Plc pentru Asociația ADEVĂR ȘI DREPTATE, dezvăluie o imagine neașteptată a scenariilor prezidențiale din România. Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), își menține poziția de lider în intențiile de vot pentru prezidențiale cu un procent de 29%.

Apoi, o creștere spectaculoasă, Diana Sosoacă, liderul partidului S.O.S. România, a atins un impresionant 14%, depășindu-l pe George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), care se situează la 13%.

Mai mult, sondajul indică posibilitatea unei confruntări interesante în turul al doilea al alegerilor prezidențiale între Marcel Ciolacu și Diana Sosoacă.

De asemenea, Mircea Geoană se clasează pe locul patru cu 12% din intențiile de vot, în timp ce Laura Codruța Kövesi, fost procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și actual șef al Parchetului European, ocupă locul cinci cu 10%.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,