Cine profită de scandalurile Familiei Regale

De Jurnalul Național Actuale Externe 159 citiri
4 min citire
 

Familia Regală se află în centru unor scandaluri. De câțiva ani încoace, prințul Harry duce un război cu presa. În încercarea de a-și face dreptate, acesta a ajuns și în fața instanței. Însă, gurile rele spun că motivul pentru care Harry a dat în judecată tabloidele este cu totul altul. Cuplul regal este acuzat că profită de aceste scandaluri pentru a face bani.

Războiul lui Harry împotriva presei

Totul a început în momentul în care prințul Harry a dat în judecată trei grupuri de publicații, care dețin tabloide importante. Până la pronunțarea instanței, familia regală va avea mult de așteptat, deoarece procesul va fi unul incert și de lungă durată.

Cel mai probabil, acest proces îl va afecta pe regele Charles al III-lea, consideră biograful Dianei de Walles. Lady Colin mai atrage atenția și asupra altor incidente. Cel mai recent scandal în care cuplul regal a fost implicat a avut loc în America. La acel moment, aceștia i-au acuzat pe paparazzi americani că i-au urmărit.

”Îmi fac griji pentru libertatea presei”

În prima acțiune în instanță împotriva presei a început și este de așteptat să dureze șase săptămâni. Principala acuzație care i se aduce ziarului Mirror Newspapers Group este cea potrivit căreia, aceștia au optat pentru metode nelegale, precum verificarea unor telefoane, pentru a obține informații despre ei. Însă, prințul Harry nu este singurul care îi acuză de acest lucru.

În opinia sa, „El este doar unul dintre câțiva reclamanți și, dacă ar avea succes, ceilalți ar profita de ocazie pentru a provoca distrugerea grupului media la îndemână. Sunt foarte preocupat de întregul proces, pentru că cred într-o presă liberă. Nu există nimic care să susțină acest caz, a sosit din timp și nu există suficiente dovezi pentru ca acesta să fie luat în considerare. Toți cei care doresc să realizeze cenzura prin legislativ și nu o pot realiza, intenționează să o realizeze prin procesul legal. Îmi fac griji pentru libertatea presei, dacă va reuși în sfârșit”, ne spune Lady Colin Campbel .

„Sper să nu reușească, dar există întotdeauna șanse să reușească. Nu ar trebui, dar nu se știe niciodată ce se poate întâmpla în instanță și cu judecători”, conchide scriitorul, care, alături de Piers Morgan , este una dintre cele mai puternice voci împotriva Sussex-urilor, într-o cădere liberă a popularității în Marea Britanie.

Meghan şi Harry, acuzaţi că profită de scandalul cu Familia Regală

În acest sens, Prințul Harry a lansat de-a lungul timpului mai multe acuzații asupra presei. Declarația sa adună nu mai puțin de 55 de pagini. Prințul a avut grijă să amintească și de fosta sa iubită, Chelsy Davy. Prințul susține că povestea lor de dragoste a luat sfârșit din cauza tabloidelor. De cealaltă parte, Lady Colin Campbel susține că prințul este oportunist.

”Cred că a fost foarte oportunist. Acum pretinde un prejudiciu care i s-a făcut în trecut, într-un moment al vieții în care nu putea citi articolele la care se referă. Cum l-au putut răni dacă nici măcar nu le-a citit? Nu are sens”.

Totodată, biograful a mai adăugat că:

În contextul financiar, „Meghan și Harry fac sume uriașe de bani spunând despre viața lor privată, dar, în același timp, vor să folosească presa ca platformă de promovare . E o nebunie!”

Sursa – playtech.ro