Claudiu Dumitrache: soluția tulburărilor melancolice și depresive este sportul.

Am stat de vorbă cu artistul și coach-ul Claudiu Dumitrache ce a intrat în Cartea Recordurilor fiind cel mai tănăr autor de autobiografie din România. Tânărul în vârstă de 21 de ani este caracterizat de Președintele Academiei Române drept „simbol pentru viitorul creației intelectuale”. Claudiu a călătorit pe 3 continente, a publicat două cărți, a cântat în peste 400 de spectacole și este apreciat de mari personalități culturale din întreaga lume și din România precum Dida Drăgan sau amabsadorul blues-ului Eb Davis. Ne-a mărturisit cine i-a fost aproape până în acest punct și de unde vine inspirația lui într-un interviu în exclusivitate pentru jurnalulnational.ro

Ți-ai publicat propria biografie la vârsta de 20 de ani. Ai știut că vei fi primul român care face asta atât de devreme?

Nu, inițial nici nu m-am gândit la acest lucru. Mi-am propus doar să îmi public această biografie care să țină locul unei cărți de vizită. Ulterior am primit niște idei de la prieteni care m-au trimis, iată, la Cartea Recordurilor fiind cel mai tânăr autor din România care și-a publicat biografia.

Ce înseamnă pentru tine recunoașterea venită din partea Academiei Române, mai exact chiar din partea Președintelui Ioan-Aurel Pop?

Pentru mine e un lucru surprinzător și sunt bucuros să mă aflu în atenția unor personalități atât de însemnate. Domnul Academician Ioan-Aurel Pop mă onorează cu suținerea și în proiectul meu literar din toamna aceasta care presupune publicarea unei antologii a operelor literare contemporane. Este un adevărat erudit universal și poate chiar profet al timpurilor noastre. Mă fascineazâ.

Ești sustinut de mai mulți artiști, de la compozitorii Eurovision – la actorii americani. Care sunt persoanele care te-au ajutat cel mai mult sa îți atingi scopurile ?

Persoanele care m-au ajutat cel mai mult în evoluția mea și în carieră sunt români… Artistul și impresarul Florin Apostol mi-a fost aproape încă din 2014 având proiecte remarcabile alături de el. Rareș Borlea, m-a ajutat în promovarea la nivel internațional în ultimele luni și mi-a deschis mai multe uși spre reușite având și o colaborare muzicală împreună. Ioan Maftei-Buhăiești, care nu mai este printre noi, dar un om care a contribuit mult la formarea mea timpurie alături de Ion Machidon sau alți scriitori din cenaclurile literare în care cântam. Printre persoanele care m-au ajutat în cariera mea sau în formarea mea se mai numără muzicianul și regizorul Adi Gliga, mezzosoprana Gabry Fortuna, impresarul Radu Groza sau mama mea.

Cum ai simțit diferența în țările în care ai călătorit? Care a fost locul cel mai frumos?

Sunt diferențe de factură culturală și spirituală peste tot, desigur. America cel puțin, pentru mine e cumva neutră în ceea ce privește cultura dar m-am simțit bine aflându-mă în locuri din filmele preferate sau locurile în care… oricine își dorește să ajungă cândva. Iar locurile pe care cred că le pot socoti ca fiind cele mai plăcute pentru mine, sunt Israelul, Nevada, California și Arizona. Îmi place deșertul împodobit de palmieri.

Ai refondat Trupa Artistică Anton Pann, când se preconizează începerea spectacolelor ?

Sunt entuziasmat și nerăbdător să începem activitatea cu Trupa Artistică Anton Pann, gândindu-mă și la faptul că profesorul Maftei-Buhăiești, fondatorul, s-ar bucura de acest lucru…
Primele spectacole vor avea loc imediat ce lumea va putea veni liniștită în sala de spectacol fără nicio restricție… sau condiție.

Care sunt planurile pe viitor și ce vei face în vara aceasta?

În viitor îmi doresc să călătoresc și să mă manifest în turnee oriunde există posibilitatea. Vara aceasta sper să mă distrez pe litoral cântând, să finalizez proiectele inițiate de mine de curând, antologia Regal Literar și o melodie interpretată de mai mulți artiști – un proiect adaptat în limba românâ din limba engleză.

Tu ai ales să nu urmezi o facultate și să fii autodidact, care sunt sursele tale de inspirație și cum studiezi ceea ce vrei să afli?

Sursele de inspirație sunt în general… nu știu de unde. Scriu sau compun atunci când există o stare care mă îndeamnă spre scris. Și parcă nu o pot descrie și nu îi cunosc originea…
Dar se mai întâmplă să fiu inspirat de persoanele din jurul meu și experiențele lor sau de experiențele mele trăite mai profund.
 
Cum studiez ceea ce mă interesează?
… Sunt norocos să am cunoștințe din majoritatea domeniilor de care sunt interesat și atunci mi-e ușor să concretizez o informație, plus că am intrnetul la dispozitție, cărți sau nu ezit să mă înscriu la un curs dacă sunt fascinat de ceva anume și în final să rămân chiar și cu un certificat în domeniul respectiv, așa cum s-a întamplat cu dezvoltarea personală, relațiile interumane, jurnalismul și comunicarea media.

Ce ne poți spune despre poemul Slujitorii lui Apollo? E un poem foarte abstract dar totuși apreciat de scriitori români. Ce vrei să transmiți de fapt prin această creație?

Reprezintă lumea de azi și mă bucur că e în atenția criticilor și că unii scriitori precum dnl Liviu Antonesei înțeleg ceea ce am pus în acele cuvinte. Nu cred că voi spune vreodată în cuvinte puține și simple ceea ce am scris acolo. Nu ar mai avea farmec poemul.

Pe lângă scriitor  și muzician tu mai esti și coach de dezvoltare personală. Ai un cabinet sau cum oferi sprijin persoanelor care au nevoie? Care sunt cazurile cele mai des întâlnite?

Nu am un cabinet. Ofer sprijin, empatie și înțelegere nelimitată tinerilor care au nevoie să se elibereze de anumite aspecte negative din viața lor și probabil care au blocaje în atingerea scopurilor și obiectivelor, temeri sau des întâlnitele depresii… care de cele mai multe ori sunt doar niște superficialități. Aplicându-se la 70% din persoanele care își pun singure diagnosticul cu depresie și anxietate, soluțiile acestor tulburări, melancolii și depresii sunt sportul, schimbarea alimentației și depărtarea de fake-media sau oricine/orice ar putea emana energie negativă.

Ce le recomanzi tinerilor să citeasca?

Propun tuturor prietenilor și apropiaților mei să citească Eckhart Tolle, Robert Burton sau Aurel Popescu-Bălcești .
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata