Complexul Energetic Oltenia, amendat cu 10.000 lei în urma a două accidente de muncă

43

În urma a două accidente de muncă care au avut loc săptămâna trecută, Complexul Energetic Oltenia a fost amendat cu 10.000 lei, accidentele au avut loc, în două zile consecutive, la Cariera Jilţ Sud din cadrul companiei, a informat, luni, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Din această cauză, inspectorii de muncă cu atribuţii de control în privinţa securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au autosesizat şi au întreprins o verificare la faţa locului în urma a două accidente de muncă care au avut loc în două zile consecutive, la acelaşi angajator, soldate cu rănirea a doi salariaţi, după ce unul dintre ei a căzut de la aproximativ 3,5 metri, din cauza unei balustrade care a cedat, iar celălalt de la circa 11 metri, după ce cabina excavatorului a fost smulsă de un mal de pământ desprins din frontul de lucru.

În urma deficienţelor constatate, inspectorii au aplicat o amendă în sumă de 10.000 de lei. Dar, au dispus măsuri cu termen imediat şi permanent de remediere a acestora, în sensul respectării metodelor de excavare şi a monografiei de lucru, precum şi asigurarea unor balustrade şi grătare conforme pe linia de excavator.

„Numărul accidentelor de muncă, mai ales la angajatorii cu risc crescut în această privinţă, poate fi redus semnificativ prin respectarea tuturor măsurilor de siguranţă prevăzute de legislaţia securităţii şi sănătăţii în muncă. Din acest motiv vom dispune măsuri legale de câte ori va fi nevoie şi situaţia o va impune”, a declarat inspectorul şef al ITM Gorj, George Octavian Romanescu, citat într-un comunicat de presă.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata