Cresc pensiile de la 1 ianuarie!

Anunțul momentului pentru pensionarii din țara noastră. Ministrul Muncii, Marius Budăi, vine cu detalii de ultimă oră despre pensii. Conform acestuia, veniturile pensionarilor ar putea fi majorate de la 1 ianuarie.

Astfel că, vestea momentului la nivel național, Ministrul Muncii, Marius Budăi, vine cu date de ultimă oră despre pensii, dar și despre salariul minim brut.

Așadar, în cadrul unei conferințe de presă de la Iași, Marius Budăi a transmis planul social democraților pentru următoarele luni de zile. Ministrul menționează că PSD lucrează la un program de sprijin pentru cetăţeni pentru iarna viitoare.

În ceea ce privește prevederile acestui plan, una dintre cele mai importante este majorarea pensiilor cu minim 10% începând cu 1 ianuarie 2023.

Pensiile ar putea crește de la 1 ianuarie cu cel puțin 10%

„Lucrăm la un program de sprijin pentru cetăţeni pentru iarna 2022-2023. Va fi un program de măsuri sociale. Noi am solicitat, în urma calculelor şi analizelor făcute, o majorare a pensiilor cu cel puţin 10 la sută de la 1 ianuarie”, a precizat ministrul.

Și pentru salariul minim brut, social democrații au câteva planuri. Ministrul Muncii spune că este nevoie de o creștere, astfel încât acesta să fie în concordanţă cu două elemente, şi anume să fie 60 la sută din salariul median brut şi 50% din salariul mediu brut.

„În urma discuţiilor pe care le-am avut săptămâna trecută cu preşedintele PSD, dar şi cu premierul, începând de astăzi la nivelul Ministerului Muncii am declanşat în cadrul Comisiei de Dialog Social o discuţie transparentă cu partenerii sociali, angajatori, patronate şi sindicate, astfel încât de la 1 ianuarie să avem şi o creştere a salariului minim brut garantat în plată ţinând cont şi de directiva nouă aprobată în cadrul Consiliului European pe 6 iunie 2022, dar şi săptămâna trecută în Parlamentul European.

Salariul mediul brut ar putea fi majorat de la 1 ianuarie

Salariul minim trebuie să fie în concordanţă cu două elemente, şi anume să fie 60 la sută din salariul median brut şi 50% din salariul mediu brut”, a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Următorul pas, afirmă Budăi îl reprezintă o serie de discuții  şi în Consiliul Naţional Tripartit cu mediul de afaceri şi cu sindicatele cu privirea la creşterea salariului minim de la 1 ianuarie.

Marius Budăi a mai spus că se dorește o intervenție rapidă până la data de 1 ianuarie, așa încât activitatea economică să nu mai fie bulversată.

„Nu ne dorim să intervenim până la 1 ianuarie, pentru că nu vrem să bulversăm activitatea economică pe un buget deja creat”, a precizat Budăi.

Sursa: capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata