Crucea Rosie Romana implineste astazi 144 de ani de activitate

Custodele Coroanei, Margareta, presedinte al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, transmite un mesaj la inplinirea celor 144 de ani, de cand Crucea Rosie Romana a fost intotdeauna aproape de toti cei care au avut nevoie de ajutor si de speranta in vreme de razboi, foamete, seceta, epidemii sau dezastre naturale.

„Crucea Rosie Romana implineste astazi 144 de ani de activitate umanitara continua si constanta. Sarbatorim aceasta zi la distanta fizica unii de ceilalti, dar simt ca suntem mai aproape ca niciodata, voluntari si personal angajat, uniti intr-un singur gand, acela de a indeplini misiunea organizatiei noastre, asa cum au facut-o toate generatiile dinaintea noastra. In cei 144 de ani, Crucea Rosie Romana a fost intotdeauna aproape de toti cei care au avut nevoie de ajutor si de speranta in vreme de razboi, foamete, seceta, epidemii sau dezastre naturale”, afirma Custodele Coroanei, in mesajul transmis sambata de Ziua Crucii Rosii Romane.

In prezent, intreaga lume trece prin momente dificile, iar misiunea Crucii Rosii este de a proteja viata si sanatatea oamenilor, evidentiaza Majestatea Sa.

„Ne confruntam cu un inamic invizibil care provoaca teama, insecuritate si incertitudine. Organizatia noastra demonstreaza, inca o data, ca angajamentul sau fata de umanitate este constant. Prin voluntarii sai, ambasadori ai pacii si ai solidaritatii, Crucea Rosie Romana ofera zi de zi, sprijin uman, material si logistic, pentru a consolida raspunsul tarii noastre la pandemia COVID-19.
Sunt mandra si transmit voluntarilor si angajatilor Crucii Rosii Romane admiratia mea pentru implicarea, devotamentul si eficienta de care dau dovada. Sunt recunoscatoare romanilor care au parcurs acest drum alaturi de noi, cu incredere. Multumesc donatorilor care s-au mobilizat intr-un numar atat de mare si le urez: „Bine ati venit in linia intai!”.Privesc cu incredere spre viitor si va rog sa ne ramaneti alaturi, pentru ca impreuna sa alinam suferinta oamenilor si sa continuam sa scriem istoria binelui. La multi ani, Crucea Rosie Romana!”, este mesajul Majestatii Sale Margareta.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata