Cum a prins în cadru un fotograf, natura dezlănţuită

De Jurnalul Național Actuale Meteo 142 citiri
4 min citire
 

Ocaziile în care putem surprinde cu adevărat spectacolul naturii sunt rare, iar acest gen de momente sunt și unice. Un fotograf român a reușit să surprindă aseară un adevărat spectacol al naturii.

Spectacolul naturii, unul unic și irepetabil

Sunt puțini cei norocoși care au reușit să surprindă, fie pe peliculă, fie în poze, natura dezlănțuită cu adevărat. De la imagini uluitoare cu animale sălbatice în habitatul lor, și până la momentele unice apărute după anumite fenomene naturale, sau chiar în timpul acestora, precum ploile sau furtunile, sunt momente greu de capturat, luându-le celor mai încăpățânați zile, luni, chiar ani pentru a putea surprinde spectacolul naturii, unul unic și irepetabil.

 

Renumitul concurs de fotografie ”BigPicture Natural World Photography Competition”

La nivel mondial au apărut și diferite concursuri de fotografie în care natura este pionul principal, iar dacă stai să admiri realizările fotografilor profesionșiti, pasionați de astfel de momente, nu ai știi ce să alegi. De foarte mulți ani, fotografi amaatori, sau chiar profesioniști, se duelează în cadrul uneia din cele mai respectate competiții de acest gen, renumitul concurs de fotografie ”BigPicture Natural World Photography Competition”, organizat de Academia de Științe din California.

Iar anul 2021, conform organizatorilor, a fost anul cu cele mai multe și mai spectaculoase poze ale vieții pe Pământ, „de la frumos la bizar”, prezentând unele dintre cele mai uimitoare specii și locuri de pe planeta noastră.

”Pe lângă faptul că surprind frumusețea și biodiversitatea planetei noastre, unele dintre imagini arată și cicatricile acestui an plin de provocări. De la fotografia câștigătoare a premiului general a unui cangur cenușiu de est care stă în picioare în mijlocul unor eucalipți arși după incendiile devastatoare din Australia, până la un leu de mare curios din California care investighează o mască ce plutește în largul coastei din Monterey, aceste imagini realizate de unii dintre cei mai buni fotografi din lume ilustrează biodiversitatea planetei și numeroasele amenințări cu care aceasta, și noi, ne confruntăm.”explicau organizatorii.

 

Imaginea surprinsă după fenomenele extreme de aseară, unică și spectaculoasă

În ultimele zile fenomenele meteo severe au pus stăpânire și pe România, aducând caniculă, dar și precipitații abundente și chiar mici furtuni. Dar, așa cum spuneam, totul nu este altceva decât un spectacol al naturii dezlănțuite și care nu face altceva decât să demonstreze cât de puternică poate fi, dar și spectaculoasă în același timp.

Un astfel de moment a fost surprins de un român pe numele său Sergiu Olteanu, aflat la acel moment la Stația Meteorologică ”Vf. Omu”. Imaginile surprinse de acesta (vezi galeria), ne dezvăluie un moment unic, iar reacțiile internauților au fost pe măsura imaginii surprinse de românul nostru. Dar, la scurt timp după ce a postat imaginea, un alt internaut posta o altă poză, (vezi galeria), la fel de impresionantă, dar de data asta surprinsă pe cerul Bucureștiului.

 

Concret, după fenomenele extreme de aseară, pe cerul României au continuat să apară fulgerele, iar unul dintre ele a lovit exact la Coștilia, vârful turnului meteo, iar ceea ce a ieșit în imagini este spectaculos. Relativ asemănător, același lucru avea să fie surprins și în București, dar aici fulgerul nu lovea nimic, ci doar își făcea apariția pe cer.

Sursa – playtech.ro