Cum amenajezi gradina cu piatra naturala

O grădină este un mare plus, mai ales dacă ai în vedere contextul actual, care ne impune, cumva, să ne petrecem timpul ,pe cât posibil, acasă. Din acest motiv, amenajarea grădinilor capătă o importanță aparte, pentru că fiecare dintre noi își dorește un colț special de relaxare. Amenajarea grădinii aduce în discuție și piatra naturală, fiindcă, la exterior, vei avea nevoie de materiale cât mai rezistente. Iată cum poți amenaja grădina cu piatră naturală, pentru a te bucura cât mai mult de spațiul exterior.

Amenajarea aleilor de acces

Cu siguranță, prima dată, te vei gândi la amenajarea aleilor care asigură accesul, pentru că, mai înainte de a decora interiorul grădinii, ai nevoie de separarea zonei de trafic de spațiul verde. Pentru aleile de acces poți folosi piatră naturală, în toate formele ei, plecând de la simple plăci de ardezie la travertin sau marmură. Ceea ce este foarte interesant este că poți găsi acum piatra decorativa gradina online, fără să mai fie nevoie să te expui cu vizite în magazin. 

Plăcile de piatră naturală pot fi montate continuu, sau poți opta pentru un model asimetric, dar plăcut, din punct de vedere vizual. La nevoie, poți apela la mozaic decorativ din marmură, pentru a crea pete de culoare sau pentru a evidenția anumite zone.

Amenajarea grădinii cu piatră naturală măruntă

Dacă optezi pentru o amenajare mai rustică, poți folosi piatră naturală mărunțită, așa numita spărtură măruntă de marmură. Aceasta va avea un efect deosebit de plăcut și estetic, amintind, cumva, de casele bunicilor. Poți realiza acoperiri cu model din acest tip de piatră, care se pretează foarte bine și pentru zonele cu vegetație naturală. Tot ceea ce ai de făcut este să pui în zonele cu vegetație acest amestec de piatră naturală, iar efectul va fi imediat. Nu uita că piatra naturală va ajuta și în privința păstrării umidității în sol, dar și la protejarea vegetației, deoarece stratul final de acoperire va funcționa ca o izolație. 

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/amenajare-gradina

Amenajarea cu pebble stones

Amenajarea care folosește pebble stone (pietrele naturale decorative) are ca efect restructurarea completă d,in punct de vedere vizual, a grădinii tale. Poți folosi diferite nuanțe de pietre, dar și combinații, pentru a evidenția forme sau zone ale grădinii tale. Aceste tipuri de pietre vor putea fi folosite pentru împrejmuiri, pentru zona gardurilor în scopul delimitării, pentru acoperirea aleilor exterioare, dar și interioare și, în general, pentru orice idee de amenajare pe care o ai și care este menită să îți înfrumusețeze căminul.

Verifică solul înainte de aplicarea pietrei naturale, deoarece acesta va avea nevoie de o curățare temeinică. Asigură-te și că solul este tratat împotriva buruienilor, deoarece acestea, sub efectul menținerii umezelii, vor crește mai repede. Din acest motiv, va trebui să te ocupi, în mod constant, de distrugerea buruienilor. În acest sens, poți folosi fie un erbicid dedicat, recomandat de către un specialist, fie montezi o plasă specială de protecție, care să nu permită dezvoltarea altor plante decât a celor de care te ocupi în mod uzual (exemplu: arbuști, copaci, flori, etc.)

O grădină amenajată este, în mod cert, mult mai  frumoasă decât una în care aceste lucrări lipsesc. A păstra un spațiu verde frumos nu înseamnă doar a-l menține în stadiu rudimentar, pentru că este nevoie să investești pentru a-ți crea confortul de care ai nevoie. Amenajarea cu piatră naturală te scutește de multe neplăceri: noroiul format în urma ploilor, solul crăpat în urma secetei sau denivelările rezultate ca urmare a traficului. Piatra naturală îți oferă un substrat perfect pentru grădina ta, dar și o imagine de vis de care vei fi, cu siguranță, mulțumit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata