Cum aplicați fardul de obraz în funcție de forma feței

Dacă ați găsit deja nuanța fardului de obraz potrivită pielii voastre, este important să știți cum să o aplicați corect, deoarece, pe lângă luminarea pielii și completarea cu un ruj de bună calitate, fardul de obraz poate schimba forma feței voastre.

Aplicarea culorii în anumite zone poate face ca o față rotundă să pară mult mai alungită, o față mai lungă poate părea mai scurtă. În plus, aplicarea sa corespunzătoare poate să atenueze trăsăturile unghiulare. În cele ce urmează, veți descoperi cum să aplicați fardul de obraz în funcție de fața voastră.

Față cu formă pătrată

Cele cu forma feței pătrată ar trebui să folosească fardul aplicându-l direct pe pomeți, într-un mod circular. Acest lucru va face ca trăsăturile unghiulare să fie mai puțin accentuate, atrăgând atenția asupra părții rotunde a feței.

Dacă nu știți ce forma a feței aveți, rețineți că celebrități precum Olivia Wilde sau Gwyneth Paltrow au acest tip de față pătrată.

Față cu formă alungită

O tunsoare în scări reprezintă cel mai bun mod de a corecta o față alungită, dar puteți, de asemenea, să faceți acest lucru cu ajutorul fardului de obraz. Aplicați orizontal fardul pentru a creea impresia unei fețe mai rotunde.

Puteți aplica fardul din centrul obrajilor până la urechi sau puteți începe din partea superioară a pomeților. Celebrități precum Sarah Jessica Parker și Liv Tyler au acest tip de fața alungită.

Față în formă de diamant

Dacă, în schimb, aveți față în formă de diamant, cheia este să vă concentrați atenția asupra jumătății inferioare a feței. Pentru aceasta, aplicați fardul din partea superioară a pomeților spre urechi pentru a atrage privirea în jos și a evidenția pomeții.

Celebrități precum Audrey Tautou și Ashley Greene au acest tip de față.

Față în formă de inimă

Dacă aveți o față în formă de inimă, este mai bine să aplicați fardul pe partea inferioară a pomeților, similar cu modul în care va fi aplicat conturul. Acest lucru va ajuta la echilibrarea unei linii puternice a maxilarului, concentrându-vă atenția asupra pomeților.

Celebrități precum Cara Delevingne și Reese Witherspoon au o astfel de față.

Față Ovală

Dacă aveți fața ovală, cel mai bine este să folosiți fardul pe partea superioară a pomeților, urcând puțin spre urechi. Acest lucru va defini foarte bine pomeții voștri.

Celebrități precum Jessica Alba și Kate Hudson au fața ovală.

Față rotundă

Dacă aveți o față rotundă, este mai bine să o definiți. Pentru asta, trebuie să aplicați fard sub pomeți. Evitați aplicarea fardului în centrul obrajilor, deoarece îi va face să arate chiar mai rotunzi. Lily Collins și Kirsten Dunst sunt două dintre celebritățile cu acest tip de față.

Acum, că ați aflat diferite moduri de a aplica fardul în funcție de forma feței, vă puteți bucura de un look îmbunătățit fără intervenții chirurgicale. Pur și simplu folosind machiajul în mod corespunzător, puteți arăta atractiv și puteți estompa orice defect.

Însă asta nu e tot. Pentru a vă realiza un machiaj care să vă avantajeze, trebuie să folosiți produse cosmetice de cea mai bună calitate. Pe acestea le găsiți pe Redvelvet.ro, magazinul deținut de compania Red Velvet, care pune la dispoziția clienților săi o gamă variată de produse cosmetice originale.

Acestea aparțin unor branduri de cosmetice cunoscute. Din acest magazin aveți posibilitatea de a cumpăra produse cosmetice marca Dermacol, Technic, Golden Rose, Max Factor, Sleek etc.

De exemplu, puteți achiziționa un Fard de obraz DUO Dermacol Nuanta 04 în 2 nuanțe complementare, una mată și una cu particule strălucitoare, ce conferă tenului și pomeților un finisaj natural și o iluminare a zonelor pe care doriți să le evidențiați.

Fardul conține vitamina E pentru un aspect sănătos, proaspăt al tenului. Cu ajutorul lui puteți obține efecte combinând sau folosind separat cele două nuanțe.

Îl puteți pune în coșul de cumpărături alături de fond de ten, ruj lichid, iluminator, corector și multe alte produse utile pentru un machiaj care să vă avantajeze.

Spor la cumpărături!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata