Cum arată prognoza meteo până pe 12 noiembrie 2023 în România?

De Jurnalul Național Actuale Meteo 103 citiri
6 min citire
 

Pe zi ce trece, vremea ne ia prin surpridere. După un sfârșit de octombrie cu temperaturi calde, toamna își intră în drepturi serios. Meteorologii au emis prognoza meteo pe o perioadă de două săptămâni, între 30 octombrie și 12 noiembrie. Când vine frigul?

Vremea în Banat

În regiunile din Banat, termometrele vor indica în primele două zile din interval, temperaturi maxime de 24 de grade și minime de 12 grade. Ulterior, se va înregistra o ușoară scădere. În ciuda acestei scăderi, vremea va fi mai mai caldă decât normalul perioadei, iar până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne vor oscila în jurul valorii de 19 grade.

Din a doua săptămână, temperaturile vor scădea și mai mult, fiind așteptate temperaturi maxime de 12-13 grade și minime de 4-5 grade. După 4 noiembrie sunt așteptate ploi.

 

Prognoza meteo Crișana

În Crișana, temperaturile vor oscila de la o zi la alta. Cu toate acestea, vremea se va menține în general mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Sunt așteptate temperaturi diurne cuprinse între 16 și 24 de grade. Seara, termometrele vor indica temperaturi cuprinse între 5 și 11 grade.

Cum va fi vremea în Transilvania?

În Transilvania, vremea va fi deosebit de caldă în primele două zile din interval, când temperaturile maxime vor fi de 22 de grade. Acestea vor fi într-o scădere, ajungând să oscileze între 16 și 19 grade. Și în a doua săptămâna, temperaturile vor scădea ajungând la 10 și 11 grade.

Vremea în Maramureș

Primele 48 de ore ale acestui interval de timp vor fi caracterizate de temperaturi deosebit de ridicate. Maximele medii vor fi de aproximativ 22 de grade, în timp ce minimele vor rămâne între 8 și 11 grade.

Temperaturile medii  în regiune vor varia între 15 și 19 grade, în timp ce temperaturile medii scăzute vor scădea între 5 și 10 grade. În a doua jumătate a intervalului de referință se vor înregistra temperaturi maxime de 10 până la 11 grade Celsius și temperaturi scăzute, în medie de aproximativ 3 grade Celsius.

Ploaia este mai probabil să apară în prima zi a lunii noiembrie și după a patra zi a lunii.

 

Cum va fi vremea în Moldova

În regiunile din Moldova, temperaturile se vor situa peste mediile specifice perioadei, astfel încât se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, între 22 și 24 de grade și minime, în medie, între 7 și 10 grade.

Termometrele vor înregistra temperaturi mai scăzute din noiembrie, când se vor înregistra maxime în general de 16-18 grade și minime de 6-10 grade, urmând ca până la sfârșitul primei săptămâni din interval să se încălzească treptat și să se înregistreze maxime între 16 și 21 de grade și minime, în medie, între 6 și 11 grade.

În ultima săptămână din interval, tendința temperaturii va fi de scădere treptată, astfel încât maximele estimate vor scădea de la 20 de grade până la 12 grade

Prognoza meteo Dobrogea

Primele 48 de ore ale acestui interval de timp vor fi caracterizate de temperaturi deosebit de ridicate. Maximele medii vor fi de aproximativ 22 de grade, în timp ce minimele vor rămâne între 8 și 11 grade.

Ulterior, temperaturile vor rămâne în general mai ridicate decât cele normale acestui interval de timp. Temperaturile medii  în regiune vor varia între 15 și 19 grade, în timp ce temperaturile medii scăzute vor scădea între 5 și 10 grade.

În a doua săptămână, va exista o scădere constantă a temperaturii aerului, rezultând temperaturi tipice ridicate de 10 până la 11 grade Celsius și temperaturi scăzute, în medie de aproximativ 3 grade Celsius.

Ploile își vor face simțită prezența în prima zi a lunii noiembrie și după a patra zi a lunii.

Vremea în Muntenia

Și în regiunile din Muntenia, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Astfel, sunt așteptate temperaturi  maxime, în medie, de 23-25 de grade și minime de 9-11 grade.

Ulterior, în prima săptămână din luna noiembrie, valorile termice vor fi în scădere, însă vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă.

În schimb, în a doua săptămâna, sunt așteptate temperaturi maxime cuprinse între 14 și 20 de grade și minime între 4 și 9 grade.

Prognoza meteo Oltenia

În Oltenia, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 21 și 23 de grade și a minimelor între 9 și 11 grade. Din 2 noiembrie, se va înregistra o ușoară scădere a acestora. În a doua săptămâna, sunt așteptate temperaturi maxime de 14 și 19 grade și minime între 4 și 10 grade.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,