Cum detectezi o minciuna

0 151

Oamenii sunt primate și, prin urmare, creaturi sociale. In general, ne place sa umblam in grupuri si sa ne impartasim experientele. Creierele noastre sunt extrem de evoluate pentru a decodifica expresiile faciale subtile si pentru a intelege un duscurs complex. Dovezi ale naturii noastre sociale se pot vedea pretutindeni – familii, echipe sportive, sali de clasa, restaurante. Ne place sa facem aproape totul imreuna cu altii. Inclusiv sa mintim.

Minciunile vin in toate formele si dimensiunile. Unele forme sunt mai grave, cum ar fi infidelitatea sau deturnarea de fonduri la locul de munca. Altele insa, sunt din categoria “minciuna alba” – cum ar fi un compliment adus unei prietene pentru rochia ei, chiar daca in realitate crezi ca arata ca un cort pe ea.

Dar te-ai gandit vreodata de ce mintim?

De obicei, ne gandim la minciuni doar in termeni morali alb-negru, dar situatia este mai complexa.
Oamenii mint adesea intr-un efort de a-si maximiza propriul castig. S-ar putea mintim cu privire la suma de bani de care dispunem (daca incercam sa negociem pentru un pret mai bun), despre cat de mult ne-a placut un film (daca urmarim sa obtinem de la partener o a doua intalnire), sau despre cat ne mult ne-am straduit la un anume proiect (daca incercam sa impresionam un sef). De cele ami multe ori, alterarea adevarului in acest sens nu se simte chiar ca o incalcare a codului moral, pentru ca noi insine  beneficiem direct de avantaje.

Exista si alte motive pentru care oamenii…

Continuarea pe Glow.ro

Sursa: Perfect Makeup

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x