Cum poți cheltui mai puțini bani în supermarket

Nu e un secret că supermarketurile sunt concepute pentru a ne face să cheltuim cât mai mulți bani, adesea pe produse cu marja de profit mare, cu ingrediente ieftine și pline de calorii.

Persoanele care plătesc cu numerar cumpără mai puține alimente prelucrate și mai multe produse nutritive decât cei care au optat pentru utilizarea cardului. Utilizatorii de cârduri nu numai că au cumpărat mai mult junk food, ci au cheltuit, în medie, cu 59-78% mai mult. Explicația este una foarte simplă: cardurile sunt forme de plată mai abstracte, iar din acest motiv cumpărătorii nu le dau la fel de multă atenție precum banilor numerar.

Marii producători plătesc pentru ca magazinele să îi poziționeze pe producătorii mici în locuri mai puțin vizibile, trebuie să vă uitați cu mare atenție.

Porniți întotdeauna prin scanarea rafturilor de sus și de jos. Dacă faceți asta, vă garantăm că veți găsi biscuiți cu mai multe fibre, gustări cu mai puțin zahăr și conserve cu mai puțin sodiu decât cele poziționate pe rafturile din mijloc.
Împingerea unui coș de cumpărături în loc să cărați un coș de cumpărături vă poate ajuta să alegeți mai inteligent ceea ce cumpărați. Iar atunci când aveți de cărat un coș, care devine din ce în ce mai greu, sunteți tentați să luați ce vă vine la mână, fără a mai aloca timp pentru citirea etichetelor.

Să aveți un notepad magnetic pe frigider pe care să treceți mai multe zile tot ce aveți nevoie. Pe lângă avantajul de a cumpăra organizat, veți scuti și costurile cu transportul.

Un stomac gol duce la creșterea poftelor alimentare, dar foamea poate afecta, de asemenea, și abilitățile de luare a deciziilor, în general. Așadar, planifica mersul la shopping de produse alimentare imediat după ce ai luat masa sau măcar o gustare.

sursa wall-street.ro

Sursa: News 24 Romania.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata