Cum provoci înflorirea rapidă a mușcatelor, în luna august?

De Jurnalul Național Actuale Agricultură 208 citiri
6 min citire
În acest an, luna august a început ceva mai răcoroasă, dar este momentul în care ar trebui să ai grijă de florile tale din grădină, printre acestea și mușcatele. Este acel moment în care îți explicăm cum provoci înflorirea rapidă a mușcatelor în august, folosind un truc util de la grădinari.

Cum au apărut soiurile de mușcate

Pelargonium, cunoscute și ca mușcate, sunt plante colorate cu flori de vară, populare pentru coșuri suspendate, ghivece și paturi de grădină.

Tolerante la secetă și la căldură, aceste plante anuale fragede pot înflori toată vara, din iunie până la înghețul de toamnă.

Încă din anii 1753, botanistul suedez Carl Linnaeus le-a clasificat în genul Geranium. Când s-a descoperit mai târziu că aceste noi flori se deosebeau de cele europene prin forma petalelor, numărul de stamine și alți factori, au fost reclasificate sub numele de Pelargonium, care înseamnă ”cioc de barză”, o referire la forma lungă și ascuțită a staminei semințelor lor.

 

Sfaturi pentru a păstra mușcatele înflorite

Multe soiuri, sunt tipuri de plante care arată minunat în coșuri suspendate. Există, de asemenea, mușcatele parfumate, care sunt aromate atunci când frunzele sunt frecate.

Apoi, există mușcatele drepte, care sunt stufoase, cu frunziș atractiv, care arată grozav în expoziții. Experții în grădinărit au și câteva sfaturi pentru a păstra mușcatele înflorite, astfel;

 

1. Asigurați soare deplin

Pentru a favoriza înflorirea, oferiți geraniilor multă lumină solară, între 4 și 6 ore de soare deplin pe zi vor face minuni.

Oferiți plantelor în ghiveci o expunere spre sud și vest pentru o înflorire prolifică.

2. Înflorirea capetelor moarte

Acest proces este obligatoriu pentru a menține geraniile înflorite toată vara. Îndepărtați florile uzate, pentru ca planta să răspundă cu mai multe flori.

Tăiați florile și tulpinile muribunde pentru a centraliza energia plantei în producerea de flori noi.

3. Nu creșteți în ghivece mari

În timp ce cultivați geraniile, asigurați-vă că nu optați pentru ghivece care au o lățime mai mare de 7-8 centimetri.

Această dimensiune va reține suficient pământ, iar planta va rămâne sănătoasă, producând mai multe flori.

4. Îndepărtați regulat frunzele bolnave și galbene

Îndepărtați frunzele moarte și galbene în mod regulat, astfel încât planta nu numai că arată îngrijit și ordonat, dar și deturnează energia necesară pentru a produce flori noi.

 

5. Aplicați un îngrășământ cu conținut ridicat de potasiu

Pentru ca mușcatele să înflorească mai mult, hrăniți-le cu un amestec 9-6-12.

Grădinarii spun că un conținut ridicat de potasiu asigură un aport uniform de nutrienți pentru fiecare parte a plantei, care ajută la fotosinteză.

De asemenea, în timpul perioadei de creștere, aplicați îngrășământ lichid universal diluat la un sfert din puterea sa la fiecare 4-5 săptămâni.

6. Udați doar atunci când solul este uscat

Nu mențineți solul umed, deoarece florile suferă mai mult din cauza udării excesive decât din cauza udării sub apă.

Urmați regula cheie de a uda atunci când solul superior se simte puțin uscat la atingere. De asemenea, asigurați-vă că recipientul are găuri de drenaj.

Cum provoci înflorirea rapidă a mușcatelor

Când vine vorba de acest aspect, grădinarii spun că sunt câteva lucruri pe care le ai de făcut în aceste condiții, și mai ales în această lună din an.

 

Conform acestora, dacă plantați în pământ, adăugați un mulci ușor pentru a acoperi solul și a răci zona rădăcinilor.

Experții recomandă să lăsați solul să se usuce într-o oarecare măsură între udări, apoi udați bine.

Solul prea umed face mai multe pagube decât udarea insuficientă. Faceți pipăitul cu degetul; dacă este uscat la 2,5 cm adâncime, atunci udați.

Nu udați de deasupra capului și nici nu stropiți frunzele când udați, pentru că veți favoriza apariția bolilor.

Mușcatele în luna august, la fel de frumoase

Ca la orice floare, inclusiv la mușcate, înflorirea este importantă pentru o perioadă de viață continuă pe tot parcursul verii.

Ce trebuie să faceți este să decapitați toate florile care nu mai înfloresc. De asemenea, tăiați-le după o înflorire abundentă sau după o ploaie puternică.

Astfel, „Pentru o reînflorire continuă, ciupiți cu degetul chiar sub floarea uzată, pe cât posibil.

Dacă facem acest lucru fiecare dintre mușcate vor înflori din primăvară până în toamnă, an de an.

Pentru a favoriza creșterea în tufișuri și pentru a reduce aspectul de picior, ciupiți tulpinile înapoi.”, mai spun experții grădinari.

În timpul lunilor de creștere activă, fertilizați la fiecare 2 săptămâni sau cam așa ceva. Folosiți un îngrășământ solubil în apă la jumătate din concentrație. Nu fertilizați în timpul iernii, când planta ar trebui să fie în repaus.

 

Dacă aduceți planta pentru iarnă, udați mult mai puțin, dar nu lăsați rădăcinile să se usuce complet.

Mușcatele se descurcă cel mai bine atunci când li se oferă o perioadă de repaus vegetativ pe parcursul lunilor de iarnă, timp în care folosesc mai puțină apă și nu cresc prea mult.

Grădinarii mai spun că mușcatele pot fi replantate primăvara pentru a încuraja o nouă creștere, sau, dacă au nevoie de o reîmprospătare.

Sursa – playtech.ro