Cum s-a răzbunat CTP pe Emil Constantinescu

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) a povestit cum s-a răzbunat pe fostul președinte Emil Constantinescu, supărat fiind că acesta nu a mai candidat pentru un al doilea mandat, în anul 2000.

Emil Constantinescu a fost preşedintele României între 1996 şi 2000, fiind singurul preşedinte de după Revoluţia din 1989 care a avut un singur mandat în fruntea ţării. După ce a renunţat la cursa prezidenţială din anul 2000, fostul preşedinte a ieşit şi din PNŢCD, înfiinţând o nouă formaţiune politică, Forţa Populară, gest care l-a supărat profund pe CTP.

„Aveam o supărare foarte mare pe domnul președinte Emil Constantinescu în anul 2000. Nu a mai vrut să participe la alegeri și eram supărat teribil de lucrul acesta. Domnul Emil Constantinescu și-a făcut un partid, după ce PNȚCD a ieșit din Parlament. Domnul președinte ar fi trebuit atunci să candideze nu pentru sine. Puțin îmi păsa mie de ce sentimente are el: că îi e scârbă, că e învins de Securitate… te privește!

A făcut partidul Forța Populară. A apărut la prima astfel de manifestare. Eu ce am făcut? Eram chinuit de sete de răzbunare. Nu sunt un bun creștin…

Îl văd așa cum se așează și vine fotoreporterul cu o poză. Domnul Constantinescu era așezat cu capul pe „po” din numele „Forța Populară”. Nu se vedea „po” din pricina capului. După care i-am spus fotoreporterului să închidă cadrul, astfel încât să nu se mai vadă „ră” din „Forța Populară”. Nu mă putea nimeni să țin până unde ține cadrul fotografiei. Nu am comis niciun trucaj! N-am falsificat nimic. Așa era el așezat cu capul acolo…

O fotografie face cât o mie de cuvinte în sensul manipulării crunte pe care am practicat-o. Dacă a fost frumos din partea mea să fac asta, nu știu…”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata