Cum să accesezi un credit pentru dezvoltarea fermei?

De Continut Sponsorizat Agricultură Publicitate 69 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
Identificarea unei surse de finanțare se află pe lista de priorități a tuturor fermierilor care au de gând să-și extindă afacerea agricolă fie prin investiția în noi terenuri, fie prin modernizarea fermei sau prin implementarea unor tehnologii performante, care au ca scop îmbunătățirea productivității. Viața unui fermier este un drum pavat cu numeroase încercări de la schimbările climatice, care îi pot afecta recolta, la cerințele crescute ale pieței pentru producție, care, de multe ori, se dovedesc a fi covârșitoare.

Fără o bază financiară care să-i ajute să facă față neprevăzutului, este foarte dificil ca ferma să prospere. Cei interesați, pot accesa credite agricole pentru fermieri, care sunt acordate rapid, astfel încât aceștia să poată face investițiile necesare la timp pentru o bună desfășurare a lucrărilor agricole, evitând riscul de a-și compromite recolta.

Ce presupune modernizarea și dezvoltarea fermei?

Pentru ca o afacere agricolă să fie prosperă, întreprinzătorul trebuie să ia decizii strategice și să implementeze practici eficiente, având în vedere o planificare financiară corectă și cerințele pieței de producție. Fiecare zi înseamnă o nouă provocare, fermierul având responsabilitatea de a investi în utilajele necesare pentru o recoltă bogată și sănătoasă, în reparații, atunci când se strică, în lucrările de întreținere a culturilor, în sisteme eficiente de irigație, în echipamente performante care să eficientizeze lucrările agricole, dar și activitățile din sectorul zootehnic.

Dezvoltarea fermei este și rezultatul unei reacții imediate a întreprinzătorului la toate fluctuațiile care au loc pe piața de agricultură. Pe lângă gestionarea eficientă a situațiilor operaționale, a cheltuielilor curente și neprevăzute, fermierii pot investi și în noi terenuri agricole, pentru extinderea afacerii și îmbunătățirea profitului obținut.

Pașii principali pentru accesarea unui credit agricol

În activitățile agricole multe dintre cheltuieli se fac la intervale scurte de timp, cum ar fi cele pentru inputurile agricole (pesticide, îngrășăminte), achiziția de furaje, energie, combustibil, servicii veterinare, motiv pentru care fermierii se orientează către surse de finanțare rapide și flexibile. Pentru a le accesa, aceștia trebuie să parcurgă câțiva pași importanți.

Pentru început, fermierul trebuie să consulte lista de credite pentru agricultori, astfel încât să aleagă o variantă care se potrivește perfect cu necesitățile sale, iar apoi, trebuie să depună o cerere de finanțare. Pentru o simplificare a întregului proces, echipa de specialiști se deplasează direct la ferma sa, pentru a-i acorda o evaluare completă, ținând cont de obiectivele agricole, cheltuielile curente și riscuri. În funcție de particularitățile fermei, aceștia asigură consilierea necesară pentru ca întreprinzătorul să opteze pentru soluții de finanțare adaptate propriilor nevoi.

Apoi, după alegerea creditului agricol, tot cu ajutorul specialiștilor începe procesul de întocmire a dosarului de creditare, pentru a fi corect completat și dat spre aprobare. După ce este analizat și aprobat, întreprinzătorul poate accesa sursa de finanțare dorită, urmând ca, la final, suma necesară de bani să-i fie virată în cont.

Tipuri de credite agricole special concepute pentru fermieri

Mulțumită creditelor agricole, fermierii pot primi un sprijin financiar pentru gestionarea eficientă a tuturor situațiilor operaționale și a cheltuielilor care fac referite la:

  • înființarea și întreținerea culturilor, prin achiziția de inputuri agricole,
  • susținerea planului de extindere a fermei prin sprijinirea achiziției unor noi terenuri,
  • modernizarea fermelor, prin susținerea achiziției echipamentelor, mașinilor agricole și instalațiilor necesare,
  • protejarea șeptelului pentru fermierii din sectorul zootehnic,
  • integrarea unui sistem eficient de irigații, pentru ca fermierii să se bucure de o recoltă bogată și sănătoasă, chiar și în caz de secetă,
  • integrarea echipamentelor de ultima generație, pentru accesarea și aplicarea unor soluții eficiente de automatizare și tehnologizare.

Pentru ca visul întreprinzătorului de a-și dezvolta și moderniza ferma să devină realitate, sursele de finanțare trebuie să fie accesate strategic și valorificate la maximum. Fie că e vorba de cheltuieli neprevăzute sau de noi investiții, întotdeauna este necesară o bază financiară solidă pentru îndeplinirea cu succes a tuturor obiectivelor și pentru dezvoltarea afacerii agricole pe termen lung.