Cum să alegi o destinație de călătorie în 5 pași

Oare unde ar trebui să merg în următorul concediu? Aceasta este întrebarea pe care toți iubitorii de călătorii și-o pun mai tot timpul, deoarece posibilitățile sunt nenumărate. Chiar dacă la prima vedere nu pare a fi ceva complicat să alegi o destinație de vacanță, adevărul este că lucrurile se cam complică atunci când ești pus în fața faptului împlinit și trebuie să cauți cazare, ori poate să îți faci un plan pentru traseul pe care o să îl parcurgi.

 

Mai exact, este dificil să alegi o destinație de vacanță când ai foarte multe opțiuni. Pentru ca acest proces să fie unul mai ușor, iată câteva detalii care te vor ajuta să alegi vacanța care ți se potrivește.

Ideal este să începi cu ceva simplu

Dacă nu ai călătorit foarte des nu te stresa cu itinerarii complicate care ți-ar putea da multe bătăi de cap. Poți începe cu o destinație din țară, pentru că avem nenumărate locuri minunate, numai bune de vizitat. Ori, dacă preferi să pleci peste hotare și nu îți dorești să scoți prea mulți bani din buzunar pentru această vacanță, poți merge în Turcia prin Early Booking. Mai exact, trebuie doar să profiți de reducerile din perioada de Early Booking pentru achiziționarea sejurului dorit. Pe dertour.ro găsești nenumărate oferte de vacanță, așa că este imposibil să nu alegi ceva.

Ce cauți?

Ești în căutarea unei vacanțe în care vrei să te relaxezi pe plajă toată ziua, ori vrei să ai parte de o vacanță plină de acțiune? Preferi să vizitezi orașele, ori să te plimbi prin natură? Care sunt interesele tale? Ești fascinat de istorie, arhitectură sau cultură? Căutați aventură sau pur și simplu relaxare? Găsești numeroase informații utile despre lucrurile care sunt de făcut și destinațiile de văzut dintr-o anumită zonă pe Wikivoyage. Poți verifica, de asemenea, și opiniile turiștilor pe Tripadvisor.

 

Încearcă să fii realist, nu poți face foarte multe lucruri într-o singură zi. Este tentant să încerci să vizitezi și zone naturale, orașe și să te și distrezi în localurile de noapte, însă este obositor. Ideal este să-ți faci un plan de călătorie și să-ți alegi din timp destinațiile pe care vrei să le vizitezi.

Perioada în care călătorești

Când ai de gând să pleci în vacanță recomandat este să planifici totul din timp și, mai ales, să-ți iei concediu din timp. De ce? Este frustrant să îți achiziționezi biletele de călătorie, să plătești avansul pentru cazare, iar mai apoi să constați că nu poți să-ți iei concediu în perioada aceea.

 

De asemenea, există șanse foarte mari să beneficiezi și de prețuri mult mai mici dacă îți cumperi biletele de avion mai devreme cu 3-4 luni față de momentul plecării.

Ia în considerare și starea vremii

Starea vremii este un detaliu foarte important atunci când ești în vacanță. De exemplu, în august este vară în Europa sau America de Nord, dar este iarnă în Australia, sezon de uragane în Caraibe și sezon ploios în Thailanda.

 

Biletele de avion pentru aceste destinații sunt mai ieftine în extra sezon, iar starea vremii este principalul motiv. Chiar dacă nimeni nu îți poate garanta vremea dorită, este bine să verifici prognoza meteo din perioada în care urmează să pleci în vacanță. Poți lua în calcul și valorile din anii trecuți, pentru a îți face o idee.

Costuri totale

Fără doar și poate, costurile totale dintr-o vacanță sunt foarte importante. Dacă bugetul tău este limitat, poți calcula costurile totale aproximative înainte de a face rezervări, pentru a vedea dacă îți poți permite călătoria. Unele țări pot fi mult mai scumpe decât crezi. În cele din urmă, este posibil să îți dai seama că nu dorești să scoți din buzunar atâția bani și o să optezi pentru o altă destinație.

 

Costurile majore sunt de obicei biletele de avion, cazarea, transportul local (închirieri auto, combustibil etc.) și mâncarea. Este bine să ai un buget extra, pentru alte cheltuieli neprevăzute sau pentru suveniruri.

 

Dacă ai decis să investești timp și bani pentru vacanțe, pentru a avea parte de experiențe și nu mai vrei să acorzi o așa mare importanță bunurilor pe care le achiziționezi, sfaturile de mai sus sigur îți vor fi de ajutor. Planificarea unei călătorii din timp este un detaliu esențial, pentru că ai posibilitatea să plătești mult mai puțin pentru acea călătorie. În plus, te poți informa și îți poți face un plan detaliat cu destinațiile pe care vrei să le vezi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata