Cum să impresionezi la prima întâlnire

26

Primele întâlniri sunt dificile. Amândoi sunteți emoționați, stângaci și vă găsiți cu greu cuvintele pentru a impresiona.

Una dintre cele mai mari probleme la primele întâlniri este că nu știi cum va reacționa persoana din fața ta, nu știi cum gândește și care sunt lucrurile care îi plac. Fiecare detaliu contează la astfel de întâlniri, de aceea, pe lângă felul în care te comporți, contează foarte mult și modul în care te prezinți. De la îmbrăcăminte și încălțăminte la machiaj și parfum, fiecare decizie pe care o iei, înainte de a pleca de acasă, te poate ajuta să te simți în largul tău și, în același timp, să impresionezi persoana din fața ta.

Impresionează prin aspectul fizic

Hainele potrivite pentru prima întâlnire sunt cele care te ajută să îți evidențiezi calitățile, dar care sunt și comode. Pentru a lua cele mai bune decizii în materie de fashion, este important să știi dinainte unde veți merge la prima întâlnire. O ținută pentru o cină la lumina lumânărilor nu este neapărat confortabilă pentru o plimbare cu barca, de pildă.

Un truc ce funcționează de cele mai multe ori pentru întâlnirile cu oameni noi este să alegi un outfit pentru care ai primit laude înainte. Hainele despre care deja știi că îți vin bine și că atrag atenția celor din jur te vor ajuta să fii mai încrezătoare și să mai scapi de emoțiile primei întâlniri.

De asemenea, pantofii cu toc te ajută să te simți mai atrăgătoare și să te faci remarcată. Un studiu realizat recent a arătat că bărbații sunt mai impresionați de femeile care poartă pantofi cu toc.

În ceea ce privește machiajul, alege un look natural, cu ajutorul căruia să îți evidențiezi trăsăturile deosebite. Folosește un corector pentru a ascunde cearcănele și aplică mascara pentru a-ți scoate în evidență ochii. Alege un ruj care să se potrivească tenului tău și folosește pudră pentru a-ți lumina fața.

Nici parfumul pe care îl folosești nu trebuie ignorat. Aroma aleasă este la fel de importantă ca vestimentația și machiajul. Optează pentru cele care reflectă romantismul și seducția. În această categorie intră și anumite parfumuri Calvin Klein, a căror sursă de inspirație este, printre altele, iubirea. Printre cele mai potrivite note de parfum pentru o întâlnire romantică se numără mărgăritarul, iasomia, trandafirul și florile de portocal.

Impresionează prin atitudine

Prima impresie contează foarte mult, de aceea este important să nu faci gafe ireparabile. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care să le faci la prima întâlnire este să ajungi la timp. Punctualitatea este o trăsătură apreciată și arată că înțelegi valoarea timpului altcuiva. De aceea, oricât de încărcat ai avea programul, stabilește-ți sarcinile zilnice astfel încât să nu întârzii și să îl lași să te aștepte.

De asemenea, este vital să eviți subiectele negative de la primul contact. Nu vorbi despre problemele tale, despre nemulțumirile pe care le ai la locul de muncă sau despre neplăcerile pe care ți le creează prietenii.

Comunicarea este esențială, însă nu trebuie să acaparezi discuția. Nu îi dezvălui secretele, nu îi vorbi despre foștii iubiți și nu te lăuda cu reușitele profesionale ori cu situația financiară. Încearcă să menții discuția la un nivel lejer, fără să lași impresia că ești arogantă. De asemenea, nu interveni în poveștile lui, lasă-l să vorbească liber și arată-i că poți fi o bună ascultătoare.

La prima întâlnire, este important să te simți confortabil și să discuți cu ușurință cu persoana din fața ta. Fii tu însăți și comunicarea va fi mai plăcută.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata