Cum sa organizezi un eveniment pas cu pas

0 166

Organizarea unui eveniment poate necesita foarte multa atentie in detaliu precum si o serie de investitii cheie. Succesul pe care il poate avea un eveniment realizat corespunzator depinde de toate aceste elemente si de modul in care este gandit la fiecare pas. De-a lungul timpului s-a realizat o reteta pas cu pas pe care toti organizatorii de evenimente, de la persoane fizice, pana la societati acreditate in domeniul organizarii de evenimente, le pot parcurge in vederea acordarii unei satisfactii maxime, atat din ochii organizatorilor, cat si din pozitia invitatilor. Fie ca vorbim de o nunta sau de orice alt eveniment, urmarea acestori pasi poate fi un factor esential pentru reusita sau esecul evenimentelor speciale.

 

Care sunt pasii care trebuie parcursi in vederea organizarii unui eveniment reusit

Primul lucru pe care trebuie luat in consideratie este zona si locatia. In functie de specificul fiecarei zone in parte si de popularitatea oraselor, evenimentele trebuie programate din timp. Pentru orasele cu numar mediu de locuitori sau adevarate metropole, fie in cazul locatiilor de renume precum Buftea Events, locurile pot fi limitate si intervalurile de timp extrem de restranse. Astfel se poate explica motivul pentru care o nunta trebuie programata cu circa 1-2 ani inaintea evenimentului, pentru a avea certitudinea ca evenimentul se va desfasura in locatia aleasa.

Acest fapt necesita in acelasi timp acordarea unui acont care este o garantie pentru solicitarea servicilor si asigurarea localului la o data aleasa.

Un alt pas important este planuirea decorului. Primul element in vederea stabilirii decorului este alegerea tematicii potrivite. In cazul unei nunti se poate opta tematica diversa, de la tematici in armonie cu natura, pana la cele desprinse din povesti. Pentru botez se pot apela la ornamente care intruchipeaza o serie de personaje animate, favorite de catre cei mici.

De cealalta parte, ornamentele pot fi dintre cele mai vii, din flori naturale, cat si ornamente realizate din materiale nemuritoare. Tot mai des se opteaza pentru ornamente realizate prin tehnica origami, atat pentru aranjamentele florale pentru mese, cat si pentru ornamentarea unor colturi dedicate sesiunii fotografice.

Trebuie in acelasi timp stabilit si viitorul meniu, unul cat mai echilibrat, tinand cont si de preferintele invitatilor. Sunt zeci de combinatii inedite in materie de gastronomie insa, pentru fiecare eveniment in parte trebuie avut in vedere care este clasa sociala din care fac parte invitatii si o parte din preferintele gastronomice ale acestora, pentru a-I preintampina cu ceva pe placol lor. Mancarea prea excentrica sau cu mult prea clasica poate fi un element dezastruos.

In acelasi timp conteaza si alegerea unui fotograf care sa ofere servicii complete de foto-video si care sa imortalizeze momentul special, fara a omite niciun detaliu. Sunt recomandati fotografii profesionisti, acreditati, ba chiar cei deja recomandati de o serie de prieteni sau rude care pot interveni cu recomandari vizavi despre frumoasa experienta a acestora.

Si nu in cele din urma este necesara creare unor invitatii, atat invitatii in fomat normal, tiparite, cat si invitatii electronice pentru cei aflati la mare departare. Este necesara multa atentie in detaliu si consultarea periodica a procesului de realizare al invitatiilor pentru asigurarea conceperii unui model dorit si pentru a anticipa eventualele erori de tehnoredactare sau design.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x