Cum să scăpați de petele de deodorant de pe haine?

De Jurnalul Național Actuale Utile 172 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
Adesea, nu realizăm că folosirea deodorantelor, care ne scapă de mirosul de transpirație, poate cauza pete dure. Dacă nu sunt tratate, acestea pot provoca o acumulare de reziduuri inestetice și dăunătoare pe țesături. Găsirea modului corect de a scăpa de o astfel de pată este importantă, dacă doriți ca hainele să arate bine.

Ce cauzează apariția petelor de deodorant pe haine

Ingredientele din antiperspirante și deodorante provoacă pete. În antiperspirante, este vorba de sărurile de aluminiu, care pot lăsa urme albe pe haine. Este posibil ca deodorantele să nu conțină săruri de aluminiu, dar conțin alte ingrediente care pot provoca pete.

Ingredientele se transferă pe piele și apoi pe cămașă. Când transpiri prin aceste ingrediente, ele pot forma pete solide care sunt adesea greu de îndepărtat la spălare.

Pete de deodorant vs. pete de transpirație

Petele de deodorant și petele de transpirație nu sunt la fel. În primul rând, s-ar putea să nu apară în același loc. Petele de deodorant vor apărea acolo unde aplicați deodorant, adică sub axile.

Petele de transpirație pot apărea și pe zona axilei, dar și în alte locuri. De exemplu, o pălărie poate avea pete de transpirație.

Petele de deodorant și de transpirație apar în mod diferit. Petele de deodorant sunt albe. Petele de transpirație apar atunci când transpirația se amestecă cu deodorantul sau bacteriile naturale. Ele apar ca pete galbene, mai ales pe hainele deschise și albe.

Cum să eliminați petele de deodorant?

Este posibil să nu eliminați petele de deodorant din orice tip de articol vestimentar. De exemplu, un articol de îmbrăcăminte cu eticheta de îngrijire „doar curățare uscată” trebuie dus la curățat.

Câteva sfaturi pentru îndepărtarea petelor de deodorant de pe hainele lavabile:

Oţet

Pentru această metodă de îndepărtare a petelor, începeți prin a scufunda un burete în oțet alb, apoi aplicați oțetul pe pată.

Lăsați cămașa să stea câteva minute și apoi spălați-o în mașina de spălat la temperatura recomandată de producător. Repetați procesul pe petele persistente.

Amoniac

Înmuiați cămașa timp de 15 minute într-un amestec de 1 litru (946 ml) de apă călduță, 1⁄2 linguriță (3 ml) detergent lichid de spălat vase de mână și o lingură (15 ml) de amoniac. Asigurați-vă că utilizați apă rece spre călduță.

Frecați ușor pentru a slăbi pata. Înmuiați pata în amestecul de mai sus timp de 15 minute înainte de a clăti bine și de a spăla.

Demachiante pe bază de alcool

Puteți îndepărta petele cu alcool, care este eficient la îndepărtarea petelor de deodorant. Frecați alcoolul direct pe pată și apoi spălați bine.

Zeama de lămâie

Combinați zeama de lămâie, care are un efect natural de albire, cu părți egale de apă. Frecați amestecul pe pată. Apoi puneți articolele vestimentare la soare, timp de o oră. Clătiți și apoi spălați ca de obicei.

Apă oxigenată

Pentru hainele albe, folosiți peroxid de hidrogen. Se amestecă produsul cu părți egale de apă.

Ciorapi de nailon

Pentru hainele de culoare închisă, frecarea ciorapilor de nailon pe petele proaspete poate fi eficientă.

Cum să preveniți petele de deodorant

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a evita petele de deodorant. În primul rând este vorba de tipul de deodorant pe care îl utilizați și modul de aplicare.

– Lăsați deodorantul să se usuce. Nu îmbrăcați un tricou sau alt articol de îmbrăcăminte până când deodorantul nu se usucă complet.

– Alegeți deodorante fără aluminiu. Încercați deodorante fără aluminiu sau produse care nu conțin ingrediente care provoacă pete.

– Nu exagerați. Aplicarea în exces a deodorantului poate duce la pete, așa că aplicați cu moderație pentru a ajuta la ameliorarea mirosului corporal.

Sursa – www.capital.ro

TAGGED: ,