Cum sa-ti faci bucle lejere acasă?

O coafură cu bucle este cea mai bună alegere pentru un eveniment special. Dar ce te faci dacă ai încercat de nenumărate ori să-ți faci singură acele bucle lejere pe care le-ai văzut în reviste la marile vedete și nu ți-a ieșit deloc?

Ei bine, nu-ți mai face griji, pentru că îți vom arăta în acest ghid cum să obții bucle perfecte, indiferent de lungimea părului. Acest ghid este foarte ușor de pus în practică. În mai puțin de o oră, vei avea buclele pe care ți le dorești!

Pentru a obține rezultatul dorit, urmează aceste sfaturi:

1. Evită să folosești produse de păr ieftine și de calitate îndoielnică și alege întotdeauna un șampon și un balsam de calitate, potrivite tipului tău de păr. Evită produsele care conțin sulfați, deoarece aceștia se acumulează la nivelul scalpului și îți pot afecta firul de păr.

2. Nu supraîncărca părul cu produse cosmetice și asigură-te că-l clătești foarte bine înainte de a începe să-ți faci buclele.

3. Fă un tratament profund o dată la două săptămâni sau, dacă părul este foarte uscat, o dată pe săptămână. Astfel, părul tău va fi bine hidratat și nu se va usca în timpul coafării.

Cum obții bucle mari și lejere pentru părul scurt

Ideal ar fi ca părul tău să fie până la nivelul umerilor, însă poți obține bucle frumoase și dacă ai părul până la bărbie sau un pic mai jos. Iată, așadar, ce pași trebuie să urmezi ca să obții cele mai frumoase bucle lejere!

Bucle lejere cu ondulatorul sau cu placa de îndreptat

1. Usucă părul umed cu un prosop, apoi aplică un spray pentru protecție termică. Acesta creează o peliculă protectoare fină pentru păr, împiedicând degradarea acestuia. Este esențial ca spray-ul folosit să fie de bună calitate. După ce ai aplicat spray-ul, usucă părul cu un uscător de păr.

2. Prinde într-o coadă jumătate din păr și începe să ondulezi părul lăsat liber. Repetă procesul până ai ondulat tot părul.

3. Dacă folosești placa de îndreptare, încălzește-o la temperatura potrivită (scăzută pentru firul de păr subțire și mai ridicată pentru firul de păr gros) și învârte părul în jurul plăcii. Ține așa câteva secunde, apoi eliberează părul. La final, aplică un ser pentru netezire și ești gata!

Bucle lejere cu bigudiuri termice

Dacă părul tău este până la nivelul bărbiei sau un pic mai jos de bărbie, ai nevoie de bigudiuri mici și subțiri. Iată ce trebuie să faci:

1. Spală părul cu produse de calitate (șampon+balsam) și aplică spray-ul pentru protecție termică pe părul uscat cu prosopul.

2. Încălzește bigudiurile.

3. Începe cu partea din spate a capului. Ia o secțiune de păr și rotește-o de la vârf până la rădăcină, apoi prinde șuvița cu o clamă de păr, ca să se fixeze mai bine. Repetă procesul pentru tot părul și lasă bigudiurile cel puțin 15 minute, în funcție de tipul de păr și de bigudiurile pe care le folosești.

4. După ce s-au răcit bigudiurile, desfă-le pe rând pe toate și trece-ți degetele prin păr. Adaugă un ser de netezire a părului și, opțional, la sfârșit poți aplica un spray fixativ.

sursa divahair.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata