Cum să vinzi rapid și eficient o casă în 5 pași

53

Ești un agent imobiliar, dezvoltator sau un simplu proprietar? Dacă da, atunci cel mai probabil îți dorești să afli cum poți să vinzi o casă într-un timp foarte scurt și cu cât mai puțină muncă. În această direcție, nu trebuie neapărat să utilizezi tot felul de tehnici și strategii care mai de care mai complicate, ci doar să ții cont de următorii pași, care de fiecare dată au dat roade:

1. Fotografii de calitate înaltă

„Cumpărătorul are nevoie de o sută de ochi, pe când vânzătorului îi trebuie unul sigur” (George Herbert)

Nu este un lucru nou faptul că pozele sunt cele care formează acel impact iremediabil asupra potențialului cumpărător și că acestea reprezintă stâlpul unei campanii de vânzări care să dea roade. În această direcție, trebuie să deții un aparat de fotografiat bun, care să te ajute să faci cele mai reușite fotografii pentru posibilii clienți.

2. Este important cum descrii locuința

Este foarte important să știi cum să utilizezi cuvintele ideale ca să poți atrage atenția. Descrierea perfectă poate să facă de multe ori diferența dintre o vânzare de succes și un eșec. De asemenea, încearcă să realizezi o descriere obiectivă, fără să omiți adevărul. O descriere pertinentă, alături de câteva imagini superbe, vor stabili acel impact dintre vânzător și cumpărător, bazat bineînțeles, pe transparență.

3. Este esențială prezența în online

Nici nu cred că mai este necesar să vă spunem cât de mult contează prezența permanentă și complexă pe Internet. Cu cât există mai mulți oameni care îți vor vedea oferta, cu atât vei avea mai multe șanse de câștig. Din acest motiv, este de preferat să publici anunțul cu locuința ta de vânzare pe toate site-urile de specialitate în vânzări imobiliare. Este indicat să nu te folosești doar de site-uri ce îți publică anunțul gratuit. Un site serios îți va pune la dispoziție instrumente diverse de promovare și o mai bună vizibilitate pe piață, motiv pentru care merită să plătești.

4. Prima impresie contează foarte mult

Așa cum am mai specificat, atunci când vrei să vinzi o casă, trebuie să fii sigur că aceasta se află în cea mai bună condiție. Fiecare casă implică și un element mai pozitiv și mai atractiv. Chit că discutăm despre finisaje, despre distribuirea camerelor sau poate o terasă/ o baie mai spațioasă/ un dressing, etc, aceste elemente trebuie scoase la înaintare de fiecare dată.

5. Fii gata să începi o negociere

„Toată lumea spune că atunci când își cumperi prima locuință te simți ca un adult. Nimeni nu menționează că atunci când o vinzi te transformi din nou într-un copil.” (Anderson Cooper)

Atunci când totul dă greș, prețul poate să te salveze. Oamenii sunt gata să își schimbe la 180 de grade dorințele, atunci când bugetul nu le permite să le ducă la bun sfârșit. Din acest motiv, un vânzător, chiar dacă ne referim la proprietari, agenții imobiliare sau fotografi, trebuie să fie pregătiți de negociere.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata