Cum se amenajeaza o baie in stil retro

45

Baile in stil retro au tot mai multi adepti in toata lumea. Ce le face atat de speciale? In primul rand aspectul lor deosebit, care indeamna la relaxare totala intr-o atmosfera cu parfum de altadata. Trecutul nu este neaparat invechit sau demodat, ci din contra, transpus in obiectele potrivite, el poate deveni un concept de design actual,  original si rafinat.

Finisajele simple, dar sofisticate si obiectele sanitare nonconformiste sunt elemente care confera farmec acestui design deosebit.

Cada – din fonta, nu din plastic

Foarte importanta in amenajarea unei astfel de bai este cada. Perfecta ar putea fi cea din fonta. Materialele actuale (precum plasticul) vor fi excluse din start. Important este insa ca aceasta sa fie confortabila, pentru ca o binemeritata baie dupa o zi grea nu este indicata numai pentru igiena, ci si pentru relaxare si deconectare de tot ceea ce inseamna stres sau probleme.

Pentru un aspect unitar, chiuveta va fi in aceeasi nuanta si in acelasi stil cu cada. Este de evitat alegerea uneia diferite si mai ales cu un design modern. De asemenea, se vor alege baterii retro, dar si un dus in acelasi stil. Robinetii retro sunt un must-have, pentru ca ei impun din start incaperii acel stil de rafinament peste care a trecut timpul si a lasat amintiri pretioase.

Importante sunt si acele usi interior potrivite. Se va opta pentru usile din materiale ecologice. Ideal ar fi sa se achizitioneze acelea care se pot revopsi, pentru un aspect vintage in acord cu restul ambiantei, dar si cele albe sau in culoarea particulara a lemnului sunt optiuni demne de a fi luate in calcul. Cromatica usii va trebui sa se potriveasca perfect faianta si gresia.

Suportul pentru periute, savoniera si suportul pentru hartia igienica si cel pentru prosoape vor fi si ele in acord – este indicat sa fie fabricate din alama, intr-un ton de bronz, pentru a respecta atmosfera.

Albul, mereu o optiune sigura

In materie de culori, sunt indicate: movul, rozul, verdele, albastrul si, evident, albul,  care se preteaza pentru faianta si gresie. Accesoriile vor fi si ele atent alese pentru a se potrivi din punct de vedere cromatic cu peretii: mobilierul poate fi portocaliu, alb sau albastru.

O baie retro poate fi si una in care predomina albul. Utilizandu-se accesoriile potrivite (cu accente aurii, spre exemplu) se obtine un aspect vintage rafinat, care poate fi si in acelasi timp adus in actualitate prin anumite stickere cu flori sau mesaje.

Baile vintage sunt aparte, tocmai pentru ca ele contin detalii surprinzatoare, cu accente de cupru, auriu sau argintiu. Ele sunt potrivite pentru proprietarii care au o pasiune aparte pentru acest stil (care este pana la urma un stil de viata), care debordeaza de opulenta, dar intr-o masura subtila si rafinata.

Avand in vedere ca acest stil nu se demodeaza niciodata, este o optiune sigura si pentru viitor pentru toti proprietarii care vor sa iasa din banal si sa se remarce prin creativitate si originalitate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata