Cum şi-a făcut cafeaua loc în activităţile zilnice ale oamenilor

205

Cafeaua este băutura cea mai apreciată, din întreaga lume, istoria și aroma ei parcurgând de generaţii întregi, păstrând aceeași savoare, intensitate, ajutându-i pe oameni să fie activi, concentrați și să se rupă de cotidianul stresant.

În decursul timpului, jurul cafelei au circulat tot soiul de legende, dar cert este că oamenii au descoperit treptat puterea ei și s-au îndrăgostit de aroma îmbietoare. Însă  anul 1651 a fost anul în care un sac de cafea a ajuns şi în Europa… și de atunci, vedem până în zilele noastre, cât de mult înseamnă aceasta pentru noi.

Numai în anul 2018-2019, s-au consumat aproximativ 165,35 milioane de saci de 60 de kilograme de cafea. Putere pe care o are cafeaua, în întreaga lume, poate să trezească orașele, să prelungească nopțile în distracție, mângâie diminețile și poate fi considerată ca făcând parte dintr-un ritual al consumului, asemuindu-se cu ceea ce reprezintă ceaiul pentru japonezi.

În prezent prin toate mijloacele moderne de prepare a cafelei au intensificat aromele, au îmbunătățit modalitățile de a diversifica aroma inițială și oferă constant oamenilor, într-un timp extrem de scurt, o cafea aburindă, cu un gust unic.

Această băutură, care se consumă, nu numai dimineaţa, este îngrăgită de persoane de toate vărstele, din toate clasele sociale şi ce consumă atât acasă, în restaurante, cafenele sau chiar pe stradă.

Întotdeauna cafenelele au un aer aproape mistic, scufundate în parfumuri diferite ale cafelei, mireasma boabelor măcinate și, în final, cea a cafelei fierbinți. Oamenii vizitează cafenelele pentru că sunt atrași atât de băutura în sine, cât și de ceea ce un expressor poate face din boabele de cafea, știut fiind că, prin intermediul lui, orice idee poate căpăta contur.

Și pentru că-n ultima vreme am petrecut mai mult timp în case, fără posibilitatea de a ne mai bucura de ceea ce puteam face înainte, prepararea cafelei se face în mai multe feluri, chiar si acasă şi vă poate aduce plăcerea cafelei, fără să fiți nevoit să ieșiți din casă. Cafeaua din cafenelele cu tradiție poate fi preparată și în propria dumneavoastră bucătărie, fără a depune efort. Pe piaţă avem o gamă diferită de aparate de pregătire a cafelei, iar din punct de vedere medical, părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte consumul de cafea.

 

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata