Cum te porti cu un prieten care vorbeste prea mult

132

Cu totii cunoastem cel putin o persoana care vorbeste fara sa asculte, care pare sa creada ca ceea ce are de spus este la fel de fascinant pentru oricine altcineva, si care nu pare sa inteleaga ca ascultarea este o parte importanta a comunicarii.

Te-ai intrebat si tu ce este in mintea acestor oameni? Sau ce poti sa faci daca se intampla ca tu insuti sa fii unul dintre ei?

Fara indoiala, vorbitul este parte din ceea ce noi, oamenii, facem in mod curent. Ceea ce ne diferentiaza de animale este faptul ca putem asculta visele altora, temerile, bucuriile, necazurile, dorintele si esecurile lor, si, ei la randul lor, le pot asculta pe ale noastre. Unii oameni insa, par ca nu pot aprecia echilibrul dintre a vorbi si a asculta. Mai multe lucrari de specialitate au abordat dificultatea cu care unii se confrunta in a-i asculta pe cei de langa ei.

Ascultarea necesita o procesare auditiva complexa. Oamenii isi dezvolta capacitatea de a asculta in mod automat, tocmai de aceea chiar si un copil foarte mic va reactiona diferit la sunetele diferite. Ascultarea este, de asemenea, un instrument in procesul de invatare – poate ca asa se explica de ce oamenii care vorbesc foarte mult au dificultati in a invata cum sa creeze conexiuni cu altii. Totusi, nu toti oamenii care vorbesc fara incetare sunt incapabili sa relationeze; ci ei au mai multe probleme in a identifica stari si reactii la interlocutorii lor.

Comunicarea eficienta rezulta dintr-un echilibru intre a vorbi si a asculta si are…

Continuarea pe Glow.ro

Sursa: Perfect Makeup

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata