Cum va fi vremea în noaptea de Înviere?

De Jurnalul Național Actuale Meteo 121 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Anunț de ultimă oră despre prognoza meteo din următoarele zile. Specialiștii au emis noile vești despre cum va fi vremea înainte și de Paște, după ce au anunțat că vin ploile. Ce temperaturi ne așteaptă și cum va fi atmosfera de Înviere.

Temperaturi ridicate de Paște

În prima parte a săptămânii, vremea aduce cu sine zile însorite și plăcute, cu temperaturi destul de ridicate. Cu toate acestea, pe măsură ce zilele trec, atmosfera se răcește și încep să apară și ploile, chiar în preajma sărbătorilor pascale.

Meteorologii ne avertizează că de la mijlocul săptămânii se va produce o schimbare bruscă în vreme. Ploile se întorc în peisaj, însoțite de o răcire semnificativă a temperaturilor. Practic, odată cu venirea zilei de miercuri, începem să simțim o scădere progresivă a temperaturilor.

De fapt, previziunile indică o tendință clară de răcire, cu temperaturi care vor coborî cu câteva grade în fiecare zi. Cu toate acestea, vremea va fi extrem de plăcută și maximele vor ajunge și 22 de grade celsius, conform meteorologilor.

Astfel, „Este adevărat că vom avea temperaturi ridicate pe toată durata acestei săptămâni, mai ridicate decât normalul perioadei. Acum, normal înseamnă cam între 15 și 22 de grade, iar noi aşteptăm maxime zilele următoare între 18 și 26 de grade Celsius.

Cele mai ridicate temperaturi le așteptăm pe partea de vest și de nord-vest a teritoriului, mai neobișnuit, pentru că de regulă cel mai cald este în sudul țării”, a spus Florinela Georgescu, director de prognoză în ANM, luni, la Antena 3 CNN.

Vin ploile de Paște

Specialiștii ANM au atras atenția asupra regiunilor sudice, care spun că vremea va fi variabilă în zilele următoare, cu cer parțial înnorat și posibile averse în perioada de mâine și poimâine. Cu toate acestea, aceste fenomene meteorologice nu vor acoperi întinse suprafețe și nici nu vor aduce cantități semnificative de precipitații.

Dar a doua parte a săptămânii ne aduce o schimbare mai pronunțată în ceea ce privește prognoza meteo, cu un grad considerabil de incertitudine privind localizarea și extinderea ploilor. Este de așteptat ca, începând de joi, să avem precipitații în majoritatea regiunilor țării.

Chiar dacă nu va ploua la fel de mult în toată țara, precipitațiile vor fi, în general, de scurtă durată, deoarece temperaturile se mențin ridicate, apropiate de cele specifice începutului de vară. Astfel, vom experimenta probabil averse rapide, tipice acestei perioade.

În privința nopții de Înviere, vremea se anunță plăcută, cu condiții favorabile, puține șanse de ploaie și temperaturi ridicate pentru această perioadă, cu minime între 4 și 11 grade Celsius. În ziua de Paște, este posibil să avem averse, mai ales în zonele montane și de deal, în regiunile centrale, sudice și estice, însă acestea sunt anticipate să fie în general ușoare ca intensitate.

Aşadar, „În ziua de Paște este posibil să apară aversele în special în zonele de deal și de munte, în regiunile centrale, dar și în cele sudice și estice, ploi pe care acum le estimăm în general slabe cantitativ.

Aș spune că totuși suntem cu o vreme cu un aspect până la urmă normal de primăvară, cu aceste schimbări pe durate scurte de timp și cu temperaturile ridicate.

Pentru că avem aceste schimbări foarte rapide, vor fi și unele intensificări ale vântului, așa cum este și ziua de astăzi, cu un pic de vânt, dar o vedem cu un aspect plăcut”, a mai spus specialistul.

Sursa – playtech.ro