Cum va fi vremea în următoarele săptămâni din luna aprilie?

De Jurnalul Național Actuale Meteo 133 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
ANM a actualizat prognoza meteo pentru finalul lunii aprilie 2024. În următoarele săptămâni, temperaturile vor fi mult mai mici decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea se schimbă radical. După câteva zile cu temperaturi de vară în mai multe regiuni ale țării, ne vom confrunta cu temperaturi mai mici, chiar și cu 15 grade.

După ce ne-am bucurat de o vreme extrem de caldă, urmează săptămâni în care se vor înregistra și precipitații. În plus, temperaturile vor fi mult mai mici. Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată a realizat prognoza meteo pentru finalul lunii aprilie și începutul lunii mai. De Paște, temperaturile nu vor depăși 22 de grade Celsius în majoritatea zonelor țării.

Săptămâna 22 – 29 aprilie 2024

În săptămâna dinainte de Paște, temperaturile medii vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, în special în vestul și nord-vestul țării. Valorile termice vor fi apropiate decât cele specifice datei doar în extremitatea de sud-est a teritoriului.

În intervalul menționat mai sus, „cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în zona sub-montană din regiunile sudice”, precizează ANM.

 

Săptămâna 29 aprilie – 6 mai 2024

La începutul lunii mai se vor înregistra, în toate regiunile țării, temperaturi apropiate de cele obișnuite pentru această perioadă. De asemenea, la nivelul întregii țări, precipitațiile vor fi apropiate de normal.

Săptămâna 6 – 13 mai 2024

Și a doua săptămână a lunii mai va fi caracterizată de valori termice specifice perioadei, estimează meteorologii. În același timp, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele obișnuite pentru acest interval.

După jumătatea lunii mari, mediile temperaturilor se vor apropia de valorile specifice datei din calendar. De asemenea, „regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal, în cea mai mare parte a țării”, au mai arătat meteorologii.

Temperaturile vor fi mult mai mici pentru această perioadă a anului

Schimbările de temperatură vor fi uriașe, iar termometrele vor arăta și cu 15 grade Celsius mai puțin, a explicat Elena Mateescu, director ANM.

Aşadar, ”Temperaturile scad cu 15 grade, doar pe Litoral vom avea peste 25 de grade Celsius. Vom avea precipitaţii bogate, chiar peste 40 de litri pe metrul pătrat. De miercuri, la altitudini mai mari de 1500 m, este posibil să vorbim de precipitații care se pot transforma în lapoviță și ninsoare, având în vedere tiparul de vreme și schimbarea condițiilor meteorologice de la acest episod de vreme foarte călduroasă la un episod care va aduce temperaturi scăzute în următoarele zile, în mod deosebit în jumătatea nordică a țării”, a explicat directorul ANM, la România TV.

Sursa – playtech.ro