Cum vor guvernanţii că decongestioneze traficul pe Valea Prahovei.

Cei mai mulţi angajaţi din țara noastră se pregătesc de minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 decembrie. Pentru cei mai mulţi salariaţi, însă şi pentru elevi urmează o minivacanţă de cinci zile. Cum la munte a nins şi s-a aşternut strat de zăpadă, hotelierii, dar şi poliţiştii se aşteaptă la aglomeraţie pe Valea Prahovei.

Astfel că, Valea Prahovei va fi una dintre principalele destinaţii de vacanţă pentru români la final de an 2022. Săptămâna viitoare cei mai mulţi angajaţi din România, dar şi elevii vor beneficia de o minivacanţă de cinci zile, iar pe DN1 va fi din nou aglomeraţie.

Așadar, pâna când va fi construit autostrada Ploieşti – Braşov, turiştii trebuie să se înarmeze cu răbdare şi să stea în trafic cu orele pentru a ajunge de la Bucureşti în staţiunile de pe Valea Prahovei.

Cum vor guvernanaţi că reducă aglomeraţia de pe Valea Prahovei

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a precizat la începutul anului că va moderniza o rută alternativă de transport între București și Brașov, prin Valea Doftanei. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea DJ 102I, Valea Doftanei (județul Prahova) – Brădet (județul Brașov).

„Reabilitarea și modernizarea drumului județean 102I se va realiza între km 37+620 și km 63+256,08, pe o lungime totală de 25,6 km, iar traseul se împarte în 2 tronsoane, astfel:

– tronsonul 1, aflat pe raza județului Prahova, între km 37+620 și km 50+820,38 (limita jud. Brașov), în lungime de 13,2 km;
– tronsonul 2, aflat pe raza județului Brașov, între km 50+820,38 și km 63+256,08, în lungime de 12,4 km”, a anunțat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

De asemenea, prin reabilitarea DJ 102 I, autorităţile urmăresc decongestionarea traficului intens de pe drumurile naționale DN1 și DN1A.

Durata de execuție a lucrărilor pe DJ 102 I este de 42 luni, iar valoarea totală estimată este de 642.051.000 lei, din care MDLPA, prin Compania Națională de Investiții, va asigura 616.072.000 lei, diferența fiind suportată de Consiliile Județene Prahova și Brașov.

Modernizarea acestui drum a început în anul 2017, iar în cinci ani au fost terminați aproximativ trei kilometri. Mai sunt de asfaltat încă 11 kilometri numai în Prahova, conform Ziare.com.

Despre DJ102 I, un drum care face legătura prin pădure între județele Prahova și Brașov şi care este prezentat constant de autorități ca singura alternativă viabilă pentru traficul infernal de pe DN1, se vorbește  încă din anul 2015, atunci când ministrul Transporturilor era Ioan Rus.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata