Cutremur cu magnitudine 5.5 în Grecia

Situată pe mai multe linii de falii geologice, Grecia este afectată în mod fregvent de cutremure. 

Astfel că, un cutremur subacvatic cu magnitudinea 5,5 a fost înregistrat în noaptea de duminică spre luni în largul insulei greceşti Kasos din Marea Egee, potrivit Institutului de Geodinamică al Observatorului Naţional din Atena, anunță AFP.

Până în acest moment nu au fost raportate persoane rănite sau pagube materiale, potrivit presei locale, care a transmis că seismul a fost resimţit mai ales în Kasos şi pe insulele din apropiere, Karpathos şi Creta.

Seismul, al cărui epicentru a fost situat la o distanţă de 63 de kilometri de Kasos şi la 343 de kilometri sud-est de Atena, la o adâncime de 47 de kilometri, s-a produs la ora locală 01:25 (23:25 GMT, duminică).

Aflată pe mai multe linii de falii geologice, Grecia este afectată în mod regulat de cutremure.

În luna octombrie 2020, un cutremur cu magnitudinea 7 produs în Marea Egee a provocat moartea a două persoane pe insula grecească Samos şi s-a soldat cu peste 100 de victime în oraşul costier turcesc Izmir.

Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,9 grade in Sud-Vestul Sumatrei (Indonezia)
Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,9 grade, s-a produs in ziua de vineri, 18 noiembrie, in Sud-Vestul Sumatrei (Indonezia). Seismul a avut loc la ora 13h37min UTC (ora locala 20h37min). Conform datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost submarin, localizat in apropiere de coasta vestica a Sumatrei, la 187 km Sud-Vest de Bengkulu.

Astfel că, cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km  si a avut magnitudinea de 6,9 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Miscarea seismica a fost resimtita in Vestul Sumatrei, însă nu au fost raportate pagube. Nu a fost emisa alerta de tsunami.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata