De ce Coca-Cola are un gust mai bun în restaurantele McDonald’s. Un om de știință a explicat motivul

De Jurnalul Național Actuale Companii Familie și relații 231 citiri
5 min citire

Celebra băutură Coca-Cola va împlini pe 8 mai 138 de ani de existență, fiind una din cele mai populare băuturi pe toate cotinentele. Dar, cu toate astea, mulți s-au întrebat de ce Coca-Cola are un gust mai bun în restaurantele McDonald’s, în comparație cu restul, iar un om de știință a explicat motivul.

Coca-Cola va împlini 138 de ani de existență

Anul acesta, pe 8 mai, gigantul va sărbătorii 138 de ani de la prima sa băutură apărută pe piața americană, o licoare realizată de celebrul John Pemberton, un farmacist american.

Ulterior, după patentarea băuturii, la 29 de ani de la acest moment apare și prima sticlă de contur, celebrată în artă, muzică și publicitate în 1915, și s-a transformat într-una dintre cele mai faimoase forme din lume.

John Pemberton, inventatorul celebrei băuturi

De la nașterea sa în Atlanta, Georgia, în 1886, Coca-Cola a fost un catalizator și a inspirat inovația, iar astăzi o regăsim pe toate cele 4 continente și pe aproape fiecare masă a fiecărui om de pe această planetă.

De ce Coca-Cola are un gust mai bun în restaurantele McDonald’s

Dar, deși una din cele mai populare băuturi din lume, există diferențe între băutura comercializată la sticlă, doza de aluminiu, și cea din restaurantele de tip fast-food, precum este și celebrul lanț McDonald’s. În acest context, așa cum unii se întreabă și azi ce conțin hamburgerii de la McDonald’s, mulți și-au pus întrebarea de ce Coca-Cola are un gust mai bun în restaurantele McDonald’s, iar un om de știință a decis să răspundă la întrebare.

Rețeta secretă a Coca-Cola de la McDonald’s a fost mult timp subiectul unor dezbateri aprinse, mai ales având în vedere că aceeași băutură pare să aibă un gust foarte diferit în funcție de locul în care este vândută. Ei bine, un om de știință în domeniul alimentar ne împrospătează memoria, deoarece teoriile conspirației par să scape de sub control.

Astfel, „Producătorii de băuturi răcoritoare vor avea, de obicei, propriul furnizor de apă sau un sistem de filtrare pentru a crește calitatea apei.

De cele mai multe ori, clorul este eliminat deoarece poate duce la un gust dezinfectant, duritatea apei va fi ajustată deoarece afectează aciditatea băuturii, iar fierul va fi eliminat pentru a limita defectele de culoare și aromă.

Fără acest tratament, rezultatul final este o Coca-Cola care are gusturi și arome nepotrivite din cauza apei de calitate scăzută și inconsistente.”, a declarat săptămâna trecută cercetătorul Abbey Thiel pentru Parade.

O rețetă căutată de zeci de ani

Secretul formulei Coca-Cola de la McDonald’s este căutat de zeci de ani, ceea ce a determinat McDonald’s să fie nevoită să facă o declarație în acest sens, în 2021, spunând că:

„Există multe motive pentru care Coca-Cola are un gust atât de bun la McDonald’s. Noi pur și simplu urmăm liniile directoare stabilite de Coca-Cola și luăm măsuri pentru a ne asigura că servim o băutură de înaltă calitate la fântână.

Apa și siropul de Coca-Cola sunt pre-răcite înainte de a intra în dozatoarele noastre de fântână, raportul de sirop fiind setat astfel încât să permită topirea gheții. De asemenea, menținem sistemul nostru de băuturi la fântână la rece, astfel încât băutura dvs. să fie întotdeauna răcoritoare.”, decalrau reprezentanții gigantului fast-food.

În cadrul celor relatate de gigant, se pare că și paiul este inovația care contribuie la gustul uimitor, declarând că „Este puțin mai lat decât un pai obișnuit, astfel încât tot acel gust de Coca-Cola să poată atinge papilele gustative.”, conchide declarația.

În concluze, deși mulți din clienții gigantului nu sunt pe deplin convinși de cele enunțate, încă preferă băutura, și mai ales cea cumpărată din restaurantele McDonald’s.

Sursa – playtech.ro