De ce e bine să folosim uleiurile vegetale

0 97

Este bine cunoscut că uleiurile vegetale sunt extrem de benefice pentru organismul uman. Aceste uleiuri conțin din plin acizi grași esențiali  ce contribuie la echilibrul nivelului de  colesterol din sânge și oferă organismului toți nutrienții de care are nevoie. Se poate folosi pentru gătit sau la salatele light pentru a da gust alimentelor și a menține un organism sănătos.

Uleiul de canola: Uleiul de canola conține foarte puține grăsimi saturate dar conține și o abundență de acizi grași, de aceea, este recomandată consumarea acestuia pentru a scade colesterolul din sânge. Conține un aport mare de proteine, glucide și minerale dar este și un bun duretic, iar potrivit specialiștilor, uleiul de canola este foarte bun pentru gătit. În schimb, acest tip de ulei poate fi utilizat și extern deoarece este un bun cicatrizant și dezinfectant.

Uleiul de arahide: Uleiul de arahide are un conținut ridicat de vitamina K și E, acizi grași, zinc și fier. Ajută la obținerea unor rezultate antioxidante și antiinflamatorii excepționale, iar pe lângă asta acest ulei îmbunătățește gustul mâncării.

Uleiul de floarea soarelui: Este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de ulei vegetal. Acesta este extrem de folosit la gătit, în diferite salate, mâncăruri dar și pentru prăjirea alimentelor. Acesta este de asemenea bogat în vitamina K și B, conține un aport mare de acizi grași dar și o mare cantitate de fier. Uleiul de floarea soarelui apără sistemul nervos, și consolidează sistemul imunitar, previne de asemenea îmbătrânirea celulară și are un potențial antioxidant imens.

Uleiul de nucă: Uleiul de nucă este foarte cunoscut pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. Datorită conținutului ridicat de acizi grași Omega 3 și Omega 9 oferă un plus de elasticitate arterelor iar Omega 6 te ajută în cazul artritei dar și în scăderea nivelului de colesterol din sânge.

 

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x