De ce să alegi o călătorie în România în timp de pandemie

Vacanța din acest an a fost atipică. Mulți români au renunțat la vacanțele din străinătate, din cauza pandemiei și a condițiilor impuse de autoritățile altor state și s-au gândit să profite de aceste condiții și să redescopere România, respectând firește regulile de protecție pentru a evita infectarea cu COVID-19. Dar nu numai românii s-au gândit să-și petreacă vacanța în țară, ci și mulți străini și-au ales ca destinație de vacanță România, în principal pentru că riscul epidemiologic părea să fie mai mic aici decât în state precum Italia, Spania, Marea Britanie, Franța, Grecia sau Germania.

 

De ce trebuie să ții seama când îți programezi vacanța în România

Indiferent că ești român sau străin, regula de bază atunci când îți programezi o vacanță în România este aceeași: respectă măsurile de siguranță, de distanțare socială și de igienă. Sunt însă și alte reguli de care trebuie să ții seama:

 • verifică înainte de a pleca situația infectărilor în locul de destinație, care sunt interdicțiile stabilite de autorități, ce condiții trebuie îndeplinite pentru ca turiștii să fie în siguranță.
 • verifică dacă hotelul sau pensiunea la care te cazezi a luat măsuri de prevenție pentru siguranța turiștilor.
 • evită locurile aglomerate și redu cât se poate de mult contactul cu spațiile comune. Apropierea de alți turiști este mai puțin riscantă dacă se face în aer liber, dar chiar și așa, atenție la grupurile sanitare din campinguri de exemplu.
 • chiar dacă locul este curat și pare a respecta toate regulile de igienă, ia măsuri de precauție suplimentare și curăță obiectele și zonele cele mai utilizate atunci când intri în camera de hotel. La fel ar trebui să faci și când închiriezi o mașină.
 • dacă ești însoțit de copiii, păstrează întotdeauna la îndemână o sticluță cu dezinfectant, pentru că cei mici pun mâna pe multe suprafețe din aeroport, tren, hoteluri, pensiuni, terase, restaurante.
 • dacă ai în familie o persoană care se află în grupa de risc, reevaluează plecarea în vacanță.
 • nu uita să pui în bagaj dezinfectant, mănuși, măști, medicamente de bază.
 • ia în calcul și riscul de a intra în carantină atunci când revii acasă. 

 

Destinații de vacanță uimitoare în România

 1. Rezervația Grădina Zmeilor: este o arie protejată care se află la numai 70 de kilomeri de Cluj și este una dintre cele mai frumoase rezervații naturale din Transilvania. Există aici un ansamblu de stânci, de diferite nuanțe, fiecare cu povestea ei.

Sursa foto: https://imgur.com/a/gPXMUnY

via shutterstock.com

 1. Sanctuarul urșilor de la Zărnești: LiBEARty este cea mai mare rezervație de urși bruni din lume. Sanctuarul se află la 38 kilometri de Brașov. Fiecare ursuleț de aici are povestea lui. Urșii au fost salvați din niște condiții îngrozitoare și te așteaptă să-i cunoști

Sursă foto: https://imgur.com/a/ILgAWL5

via shutterstock.com

 1. Cetatea medievală Saschiz: se află foarte aproape de Sighișoara și de Viscri și la numai 2 kilometri de comuna cu același nume. Denumirea vine de la o cetate țărănească ce a fost ridicată aici pe la 1310. Există în incinta fortificației o fântână despre care se spune că a măsurat 65 metri adâncime și că era de fapt un tunel care ducea până în mijlocul comunei.

Sursa foto: https://imgur.com/a/EaQC26i

via shutterstock.com

 1. Muzeul de locomotive cu abur din Reșița: este un muzeu tehnic în aer liber, cel mai mare din Europa și are cele mai vechi locomotive cu aburi din România. Are 16 exponate, 14 dintre acestea fiind de fapt construite la Reșița. Este drept, au fost construite după un model vienez. Aici se află locomotiva Resicza care face parte din prima serie de locomotive construite în Estul Europei. 

Sursa foto: https://imgur.com/a/V3YRX5G

via shutterstock.com

 

 1. Transfăgărășan: este un drum sălbatic, care unește Muntenia cu Transilvania și este genul de realizare umană care îți taie respirația.  

Sursă foto: https://imgur.com/a/9MVBfQX

via shutterstock.com

 1. Cascada Bigăr (Caraș-Severin): o frumusețe naturală care a ajuns pe prima poziție într-un top al celor mai frumoase cascade din lume. 

Sursa foto: https://imgur.com/a/ZVUIF30

via shutterstock.com

 1. Cazanele Dunării – Dubova (Mehedinți): era absolut imposibil să nu existe și Dunărea din acestă listă. 

Sursă foto: https://imgur.com/a/hyL9dXw

via shutterstock.com

Situația specială pe care o traversăm în acest an nu ar trebui să ne oprească din a pleca în vacanță, cu respectarea tuturor regulilor care ne asigură securitatea epidemiologică. Respectă regulile de distanțare și igienă, ai grijă de tine și de cei dragi, vizitează România pentru că are locuri extraordinare și nu uita să-ți faci rezervări pe transfero.ro.   

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata