De ce să cumpărați un elevator hidraulic pentru spălătoria auto

0 19

În prezent, există multe spălătorii auto, de aceea este important să folosiți echipamente care vă diferențieze de concurență și să vă asigure un număr mare de clienți constanți.

Unele echipamente sunt de bază pentru orice afacere, cum ar fi spălătoarele sub presiune și furtunurile de înaltă presiune, iar altele sunt opționale. Dintre cele din urmă, face parte elevatorul auto hidraulic.

Acesta nu este absolut necesar, cu toate acestea, este una dintre cele mai bune achiziții pentru a optimiza procesul de spălare și pentru oferi beneficii clienții. Există o serie de motive pentru care ar trebui să achiziționați un elevator auto.

Ce sunt elevatorul hidraulic?

Este un elevator mecanic, care nu necesită combustibil și este utilizat în diverse sectoare, cum ar fi cel auto, ateliere mecanice, parcări etc. Este proiectat pentru a eleva vehicule la diverse înălțimi, facilitând astfel diverse activități, cum ar fi curățarea. Sistemul de elevare are un design robust și este ușor de manevrat și instalat. Are o rezistență ridicată, astfel încât poate susține camioane, în plus, facilitează intrarea, ieșirea și depozitarea vehiculelor.

Elevatorul hidraulic este conceput pentru a rezista mediilor dure în care există umiditate și mizerie mare, cu toate acestea este importantă întreținerea periodică pentru a-i păstra aspectul excelent și a-i prelungi durata de viață. Funcționează pe baza proprietăților hidraulice. Se bazează în mod specific pe principiul lui Pascal, care spune următoarele: presiunea exercitată asupra unui fluid echilibrat cu compresie scăzută în interiorul unui container cu pereți nedeformabili este transmisă cu o intensitate similară în toate direcțiile și punctele fluidului.

Există mai multe tipuri de elevatoare hidraulice, cum ar fi cele cu două coloane, patru coloane sau foarfecă. Au componente diferite, cu toate acestea, operațiunea de bază este aceeași. Au ulei hidraulic în interior, care exercită presiune asupra sistemului și transmite presiunea asupra pistoanelor.

Transmisia necesită un motor electric a cărui funcție este de a activa o pompă hidraulică responsabilă de exercitarea presiunii asupra uleiului din circuit pentru a-l aplica pe pistoane. Uleiul ajunge la pistoane datorită sistemului. O face cu o presiune specifică astfel încât să eleveze vehiculele. Schema de operare pare simplă, cu toate acestea, există alte componente care intervin în funcționarea sa și o fac cu adevărat complexă, cum ar fi sistemul electric, supapele de circuit și sistemul de securitate, printre altele.

De ce merită instalat într-o spălători auto

Spălătoriile auto care folosesc un elevator auto au șansa de a face profituri consistente, deoarece elevatorul permite accesul în zone dificile, ceea ce crește satisfacția clienților.

Achiziționând unul aveți șansa ca relația cu clienții să fie de lungă durată și satisfăcătoare. Însă, pe lângă aceste motive, mai există câteva motive pentru care merită să achiziționați un elevator auto.

Asamblare simplă

Elevatoarele au o structură complexă, dar un design simplu, care facilitează instalarea lor. Când fixați coloanele folosind substanțe chimice sau știfturi de expansiune, este necesar doar să înșurubați componentele. Erorile sunt minime, chiar și pentru persoanele fără experiență în asamblare, deoarece totul este specificat în manualul de instrucțiuni. Componentele sunt proiectate astfel încât, în câteva ore, două persoane să îl poată instala fără probleme.

Întreținere redusă

Orice echipament hidraulic necesită întreținere, cu toate acestea, elevatoarele nu necesită multă atenție, chiar dacă sunt utilizate intens. Le puteți utiliza mult timp și ajuta mulți clienți.

Un elevator auto hidraulic necesită întreținere redusă, cum ar fi aplicarea lubrifiantului.

Securitate

Elevatoarele au un sistem cu clichet pentru ancorarea brațelor pentru a spăla vehiculul care stă într-o poziție fixă. Dacă există pierderi de presiune hidraulică, vehiculul nu va coborî, deoarece brațele rămân ancorate. Acest lucru este avantajos, deoarece elimină riscurile de accidente. De asemenea, oferă protecție datorită siguranțelor, care sunt plasate în secțiunile circuitului.

Cum se poate utiliza în siguranță

Deși sunt ușor de utilizat, este important să țineți cont de câteva sfaturi pentru a asigura elevarea vehiculelor în siguranță și pentru a evita deteriorarea acestora sau eventualele accidente.

Primul pas este poziționarea vehiculului pe platformă.

Elevatoarele au balamale, care sunt special concepute pentru a garanta blocarea vehiculelor și respecta standardele de siguranță. Odată ce vehiculul este poziționat, trebuie să stea într-un punct complet rigid. Apoi trebuie deschisă supapa de aer la nivelul dorit.

Se ridică vehiculul până când anvelopele rămân în aer. Când se află la nivelul solului, trebuie să-l mutați pentru a verifica și a vă asigura că echipamentul este blocat.

Ridicați vehiculul în poziția dorită, apoi închideți supapa de aer pentru a spăla mașina.

Când terminați de spălat, ar trebui să spălați cilindrul și să deschideți supapa de evacuare, astfel încât platforma să coboare pe podea. În cele din urmă, închideți supapa de scurgere.

După cum puteți observa, elevatorul auto este foarte util într-o spălătorie. Important este să știți cum să-l folosiți în siguranță.

Dacă după cele dezvăluite v-ați hotărât să vă achiziționați un elevator auto, o puteți face intrând pe eqp.ro, unde veți găsi o gamă variată de elevatoare auto. Succes în activitatea desfășurată!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata