De ce trebuie sa ajungi macar o data in Delta Dunarii?

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii are o suprafata de 580.000 ha si este considerata cea mai mare zona de reconstructie si renaturare ecologica din lume. Aici Dunarea a creat un  labirint de insule, lacuri si paduri care ofera un habitat ideal pentru 4000 de specii de animale.

Este un paradis pentru ornitologi si peste 5.000 de specii de plante si animale au fost identificate in Delta Dunarii. Este foarte probabil ca numarul de animale si plante din delta sa fie mult mai mare, luand in considerare diferitele tipuri de habitate existente in acest loc unic.

Delta Dunarii este casa a peste 300 de specii de pasari rezidente si migratoare, in principal datorita locatiei sale, aflata intre Ecuator si Polul Nord. Delta Dunarii a fost inclusa in patrimoniul mondial UNESCO in anii 1990 si mai multe zone se afla in afara zonelor de acces pentru public. In prezent, mai mult de 50% din delta este intacta, iar intreaga zona este impartita in zone in care turismul, pescuitul si vanatoarea sunt controlate strict. Cuprinde 12 tipuri de habitate.

Delta Dunarii are un patrimoniu cultural incredibil de bogat.. Aceasta este cea mai mare rezervatie cu zona umeda din Europa. Mai mult de 50% din rezervatia biosferei este intacta.
In afara de fauna si flora bogata, ai, de asemenea, posibilitatea de a admira peisaje unice, uluitoare in Delta Dunarii. Peisaje au fost clasificate in 12 tipuri de habitate diferite, variind de la zone acvatice adanci pana la paduri ce cresc in zonele cu grinduri.

In Delta Dunarii intalnim cea mai compacta suprafata de stufaris de pe glob.Delta este casa pentru specii de animale si pesti aflate pe cale de disparitie.Printre acestea se numara vidra, gasca cu gat rosu, cormoranii pitici si diverse specii de pelicani.

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata