DeSantis urmează să anunțe candidatura la președinția SUA pe Twitter

De Jurnalul Național Externe Politică 176 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Guvernatorul Floridei este considerat cea mai mare amenințare pentru actualul favorit Donald Trump pentru nominalizarea republicană.

Ron DeSantis urmează să-și anunțe oferta pentru nominalizarea republicană la președinția din 2024 într-o conversație pe Twitter transmisă în direct cu proprietarul miliardarului platformei, Elon Musk, prezentând recordul său ultraconservator ca guvernator al Floridei ca un plan pentru Statele Unite.

DeSantis va face anunțul în cadrul evenimentului Twitter Spaces de miercuri și va depune un document la Comisia Electorală Federală prin care își declară candidatura, în același timp, a spus echipa sa politică.

Musk a confirmat planul în timpul unei conferințe găzduite de Wall Street Journal.

„Voi lua un interviu lui Ron DeSantis, iar el are de făcut un anunț”, a confirmat Musk marți, promițând că evenimentul de la ora 18:00 (22:00 GMT) nu va fi scris, cu „întrebări și răspunsuri în timp real”.

„Va fi live. Lasă-l să se rupă”, a spus Musk la conferința Consiliului CEO al Wall Street Journal, spunând că nu sprijină DeSantis și că a vrut ca platforma să fie „oarecum o piață a orașului”.

DeSantis a fost reales pentru un al doilea mandat ca guvernator al Floridei în noiembrie, iar bătăliile sale pline de pasiune pentru blocarea pandemiei și problemele culturale dezbinate l-au îndrăgit de conservatori. Profilul său în creștere în rândul republicanilor și priceperea în strângere de fonduri îl vor face probabil cea mai mare amenințare la adresa candidatului fostului președinte Donald Trump de a deveni din nou candidatul republican la Casa Albă.

Cei doi bărbați au fost aliați apropiați în cei patru ani pe care Trump a petrecut la Casa Albă – Trump l-a susținut în timpul primei sale campanii pentru guvernator – dar DeSantis și-a forjat de atunci propria identitate politică. La 44 de ani, el poate reprezenta viitorul partidului mai mult decât o face Trump, în vârstă de 76 de ani.

„Anunțul pe Twitter este perfect pentru Ron DeSantis. În acest fel, el nu trebuie să interacționeze cu oamenii și mass-media nu îi poate pune întrebări”, a spus un consilier Trump care a cerut să nu fie identificat.

Privit de mult timp ca cel mai viabil contestator al lui Trump, de două ori demis, DeSantis este mai cunoscut decât majoritatea aspiranților din cursa pentru nominalizarea republicană – dar încă nu are profilul național al favoritului.

În timpul pandemiei de coronavirus, DeSantis a devenit fața națională a rezistenței la mandatele de măști și vaccinuri și a fost un critic înverșunat al doctorului Anthony Fauci, care a condus răspunsul guvernului la COVID-19 în timpul administrațiilor Trump și Biden.

Trump a fost interzis de pe Twitter după atacul din 2021 asupra Capitoliului SUA de către susținătorii săi și nu s-a mai întors de când a fost reinstalat în noiembrie.

El l-a atacat pe DeSantis aproape zilnic din cauza palmaresului, caracterului și aptitudinii sale pentru birou, dar a răspuns la anunțul de miercuri cu relativă reținere – pur și simplu publicând sondaje favorabile pe propria sa platformă online, Truth Social.

Sursa – www.aljazeera.com