Ediţia 2021 a Triadei MTB Avrig se amână din cauza vremii nefavorabile

54

Competiţia, care ar fi trebuit să se desfăşoare la Avrig în perioada 23 – 25 aprilie, va fi reprogramată pentru o data ulterioară, precizează organizatorii.

În opinia organizatorilor evenimentului, motivele care au dus la amânarea Triadei MTB Avrig 2021 ţin strict de condiţiile meteo nefavorabile. În două din zonele care ar fi fost străbătute în etapa a 2-a (sâmbătă, 24 aprilie) stratul de zăpadă este consistent şi nu va putea fi curăţat la timp pe tot traseul afectat. De asemenea, multe zone sunt foarte umede, traseele traversând porţiuni acoperite complet de apă sau noroi. În plus, prognoza pentru săptămâna viitoare este nefavorabilă, fiind anunţate temperaturi scăzute şi ploi, care ar crea un disconfort suplimentar participanţilor.

„A fost un an atipic, cu o iarnă foarte lungă. Una din preocupările noastre principale este ca, în fiecare an, la Triada MTB Avrig, participanţii să găsească trasee impecabile. Nu am avut până acum accidente majore şi întotdeauna facem tot ce putem pentru ca siguranţa participanţilor să fie pe primul plan. De aceea, pe fondul îngrijorărilor privind vremea nefavorabilă şi analizând riscurile potenţiale la care ar fi supuşi participanţii, am decis să amânăm competiţia cu aproximativ o lună. Dorim să organizăm în mod responsabil şi Ediţia 2021 a Triadei MTB de la Avrig. Îi rugăm pe participanţii înscrişi în competiţie, să urmărească pagina web, precum şi conturile de socializare ale evenimentului, unde vom reveni cu informaţii actualizate”, anunţă Tudor Oprea, coordonatorul Triadei MTB Avrig.

Actual, organizatorii iau în considerare reprogramarea evenimentului pentru perioada 21 – 23 mai sau 4 – 6 iunie. Data finală va fi comunicată în cel mai scurt timp.

„Weekend-ul următor (24, 25 aprilie) îi aşteptăm, pe toţi cei care vor, să ni se alăture la ture de mountain bike pe traseele Triadei MTB Avrig. Traseele sunt în cea mai mare parte amenajate şi marcate şi le vom parcurge în funcţie de situaţia din acel moment. De asemenea, în cazul în care îi putem ajuta cu găsirea sau modificarea cazărilor îi rugăm pe participanţii înscrişi să ne contacteze”, mai spune Tudor Oprea.

Din punctul de vedere al pandemiei, şi anul acesta, toţi participanţii (sportivi, voluntari, oficiali, etc) trebuie să-şi monitorizeze starea de sănătate şi să respecte cu stricteţe măsurile de bază pentru protejarea împotriva COVID-19, precum igiena mâinilor, distanţarea fizică, evitarea atingerii ochilor, nasului şi a gurii, respectarea igienei respiratorii şi respectarea recomandărilor de a rămâne acasă şi de a solicita asistenţă medicală, dacă există simptome specifice bolii.

Triada MTB Avrig 2021 este organizată de Asociaţia ProCycling Romania, în colaborare cu Primăria Oraşului Avrig şi Palatul Brukenthal Avrig.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner