Elon Musk a lansat o provocare rușinoasă pentru Mark Zuckerberg

De Jurnalul Național Actuale Externe 135 citiri
4 min citire
 

Într-o nouă turnură a rivalității lor faimoase, magnatul tehnologic Elon Musk a lansat recent un provocare publică către fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, invitându-l să participe la o competiție în care să-și măsoare penisurile. Această confruntare spectaculoasă între doi dintre cei mai influenți oameni din industria tehnologică a stârnit rapid interesul și atenția publicului.

Elon Musk, invidios pe Mark Zuckerberg după succesul aplicației Instagram Threads

Provoacarea lui Elon Musk a fost lansată pe Twitter, acolo unde omul de afaceri a atras atenția publicului: „Propun un concurs de măsurare efectivă a sculei”, a scris acesta.Deși mesajul poate părea șocant și extrem, Musk nu este străin de exprimarea sa excentrică și uneori controversată pe rețelele de socializare.

Acesta a folosit un argou pentru a-l numi „încornorat”, popular ca termen de batjocură, afirmând că „Lui Zuck i se pun coarne” (“Zuck is a cuck”). Toată această ieșire acidă se datorează succesului neașteptat al serviciului Threads, lansat de Mark Zuckerberg, în urmă cu numai cinci zile, care a ajuns deja la 100 de milioane de utilizatori, potrivit site-ului Techcrunch.

Pe de altă parte, Twitter are aproximativ 250 de milioane de utilizatori activi, însă a fost puternic afectat de controverse şi probleme tehnice după preluarea de către Elon Musk, omul din spatele Tesla şi SpaceX, care l-a cumpărat pentru 44 de miliarde de dolari.

De altfel, Threads este o aplicație dezvoltată și lansată de Facebook ca o extensie a platformei Instagram. Scopul principal al aplicației este de a facilita comunicarea rapidă și privată între utilizatori, concentrându-se în special pe lista de prieteni „Close Friends” de pe Instagram. Noua aplicație s-a dovedit a fi un succes timpuriu aproape imediat, numărând în prezent peste 100 de milioane de utilizatori în doar 5 zile, în timp ce traficul pe Twitter este în scădere.

În primele două ore, a ajuns la 2 milioane de utilizatori și a urcat constant de acolo la 5 milioane, 10 milioane, 30 de milioane și apoi la 70 de milioane. Lansarea a fost „mult peste așteptările noastre”, a declarat vineri directorul general Mark Zuckerberg.

Cum a fost privită provocarea lui Elon Musk de către utilizatori

În contextul competiţional, de-a lungul anilor, Musk și Zuckerberg au avut numeroase divergențe și diferențe de opinii, în special în ceea ce privește dezvoltarea inteligenței artificiale și impactul acesteia asupra societății. Deși nu este clar ce a stârnit exact acest ultim episod al rivalității lor, unii analiști speculează că aceasta ar putea fi o încercare a lui Musk de a trage atenția asupra preocupărilor sale cu privire la etica tehnologiei și controlul datelor personale.

În media, reacțiile la provocare au fost variate, unii privind acest episod ca pe o excentricitate de-a lui Musk, în timp ce alții l-au criticat pentru promovarea unui comportament imatur și neadecvat într-un domeniu serios. În același timp, admiratorii și fanii celor doi miliardari au început să-și exprime susținerea pentru liderii lor preferați într-un mod atipic.

În concluzie, deși Mark Zuckerberg nu a răspuns încă public la provocarea lui Musk, este incert dacă acest episod se va transforma cu adevărat într-o competiție sau dacă va rămâne doar o glumă provocatoare pe rețelele de socializare. Cu toate acestea, este evident că rivalitatea lor continuă să capteze atenția publicului și să alimenteze discuțiile despre impactul tehnologiei și influența celor mai puternici lideri ai industriei asupra societății.

Sursa – playtech.ro