EXCLUSIV Mafia deșeurilor, la Mediu: percheziții la directorul Florin Răzvan Alecu. Rolul lui Truică

73

Florin Răzvan Alecu, directorul Direcției Schimbări Climatice și Dezvoltare Durabilă din Ministerul Mediului, este vizat de o anchetă a procurorilor legată de colectarea și reciclarea fictivă a 38.000 de tone de deșeuri.

Poliţia Română a anunțat, luni dimineaţă, că ofițerii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, efectuează 24 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţele Călăraşi, Dolj, Ilfov, Olt, Prahova şi Timiş.

Surse din cadrul Poliției Române au precizat pentru Newsweek România că sunt vizate în mod special companiile Utiltrailer SA și Cassano Metal SRL, din Oltenița. Ancheta procurorilor vizează și compania Reciclad’or, care ar fi funcționat ca un liant între generatorul de deșeuri și reciclatori.

Florin Răzvan Alecu, percheziționat

„Până în acest moment nu a fost reținută nici o persoană. Perchezițiile sunt în derulare, inclusiv la Alecu Florin Răzvan”, susțin anchetatorii.

Florin Răzvan Alecu, conform declarațiilor de avere depuse pe site-ul Ministerului Mediului, este director al Direcției Schimbări Climatice și Dezvoltare Durabilă. El mai este și președintele Asociației Sportive Viitorul Clinceni și vicepreședinte al Asociației Drepturilor și Intereselor Legitime ale Consumatorilor.

Compania Utiltrailer este patronată în acte de Benonie Victoraș Păun, Daniela Mihalache și arădeanul Liviu Marius Ilievici. Cealaltă firmă, Cassano Metal, este patronată de George Mircea Păun, Daniela Mihalache și Vasilică Răzvan Stoica.

Atât proprietarul Casano Metal SRL, Păun George Mircea, cât și cel al Utiltrailer, Păun Benonie Victoraș, sunt rude cu Maria Păun, șefa serviciului de reglementări din cadrul Agenției de Mediu Călărași. Mai multe articole din presa locală și centrală atrag atenția că Maria Păun a eliberat în mod nelegal autorizația de mediu pentru Utiltrailer SRL la punctul de lucru din Jud. Călărași, Municipiul Oltenița, Șos. Călărași, km 4, în imediata vecinătate a fluviului Dunărea.

Circuitul ilegal al deșeurilor, colectarea, reciclarea fictivă și evaziunea fiscală au fost posibile prin eliberarea de autorizatii ilegale de mediu de către Simona Aldea și Elena Gîrban de la APM București pentru societățile de salubrizare care transportau deșeurile în afara Bucureștiului și  de către Steluța Boitan și Maria Păun de la APM Călărași, care au dat autorizații paravan de sortare în Călărași, în spatele cărora a fost posibilă practicarea infracțiunilor.

Octavian Pătrașcu și Ciprian Cătălin Șoavă de la ANPM sprijină rețeaua infracțională asigurând continuitatea afacerilor ilegale prin introducerea în acest circuit periculos a unei noi societăți de apartament, Bucharest Zero Waste Energy S.R.L., înființata de șase luni , fără angajați, fără dotări fără o minimă experiență, controlată de aceleași persoane de la Utiltrailer și Cassano Metal, eliberând ilegal pentru această societate, printr-o procedură total absurdă, care nu este de competența ANPM, o autorizație de mediu care dă posibilitatea acestei companii să colecteze și să trateze la nivel național deșeurile prin intermediul unor instalații mobile, inclusiv cele de la Oltenița, care fac obiectul cercetărilor privind reciclarea și evaziunea fiscală.

Deşeurile care ajung în Olteniţa-Călăraşi la Utiltrailer SA şi Cassano Metal provin în principal din municipiul Bucureşti (Sectorul 2 – 500 tone/zi, Sectorul 3 – 450 tone/zi, Sectorul 5 -300 tone/zi), Municipiul Giurgiu – 100 tone/zi, Ilfov şi Voluntari 200 tone/zi prin platformele ilegale de transfer a deşeurilor amplasate în strada Gherghiţei nr. 23 C, Sector 2 operată de Supercom S.A, în strada Doctor Constantin Istrati nr. 52-54, Sector 5, operată de Salubritate Fapte 5 S.A. şi Drumul Lunca Visagului nr. 42-60 din Sectorul 3, operată de SD3 – SALUBRITATE SI DESZAPEZIRE S3 S.R.L. şi în sat Tunari, comuna Tunari, jud. Ilfov, operată de Cassano Metal S.R.L

Compania Reciclad’or, condusă de concubina lui Truică

Compania Recliclad’or, despre care anchetatorii susțin că este intermediar între generatorii de deșeuri și reciclatori, este condusă de Daniela Ionela Cîțu, concubine lui Remus Truică. Conform Registrului Comerțului, Reciclad’OR SA este deținută, la zi, de patru acționari: Klaus SRL, Unicom Production SRL Filiala Urlați, Maspex România SRL și Colect’or Glass SRL. Primii trei acționari au câte 1% fiecare. Majoritatea de 97% a acțiunilor este deținută de Colect’or Glass SRL, firmă cu sediul la aceeași adresă cu Reciclad’OR SA.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner