Fii vazut, la propriu si la figurat! De ce sa colaborezi cu o agentie de video marketing?

Indiferent ca ne dorim sau nu, clipurile video fac parte in prezent din viata noastra. Potrivit TechCrunch, peste 1 miliard de ore de clipuri video sunt vizionate zilnic doar pe YouTube! Cu alte cuvinte, acest format incepe usor-usor sa acapareze piata, iar aceasta crestere este abia la inceput! Din acest motiv, este deosebit de important sa faci apel la o agentie video marketing pentru a-ti promova produsele sau serviciile pe care le oferi in cadrul afacerii tale!

De ce este important sa incluzi si video in strategia ta de marketing?

Sunt zeci de motive pentru a face acest lucru, iar statisticile vin in confirmarea acestui fapt. Daca ar fi sa enumeram doar cateva dintre ele, am afla ca:

  • 97% dintre agentiile de video marketing sunt de parere ca video-urile ajuta la o mai buna intelegere a produselor/serviciilor;
  • In 2021, peste 80% din traficul total pe Internet va consta in clipuri video;
  • In jur de trei sferturi din business-urile digitale fac apel la secvente video;
  • Video-urile live vor atinge cifra de 13% din traficul total in 2021;
  • Majoritatea covarsitoare a consumatorilor (90%) este de parere ca un video ii ajuta mai usor sa se hotarasca sa achizitioneze un produs.

Daca aceste numere nu te-au convins inca, ia in calcul si motivele pentru care tu, ca administrator al unei afaceri, vizionezi anumite clipuri. Video-urile, daca sunt de calitate, pot genera o adevarata dependenta, iar utilizatorii fac o conexiune personala cu ceea ce vizioneaza.

Prin urmare, este important sa apelezi la o agentie de video marketing, care cunoaste in detaliu ce inseamna un videoclip de calitate, ce implica sau cum poate deveni viral.

agentie video marketing

Ce tipuri de video-uri pot fi folosite?

Exista o paleta extinsa de clipuri, care pot fi folosite in strategia ta de marketing, insa o parte dintre acestea pot functiona mai bine si pot genera trafic. Am apelat la VideoManiax, agentie de video marketing din Bucuresti, al carei site poate fi consultat la adresa www.videomaniax.ro, pentru a ne lamuri in amanunt cu privire la cele mai de succes clipuri:

  • Video-uri de tip interviu – Pentru business-urile care presteaza servicii, un scurt interviu cu angajatii sau cu specialistii respectivei companii pot oferi viitorilor clienti o privire de ansamblu in interiorul firmei, mentinand totul la un nivel crescut de profesionalism.
  • Facebook Live – Video-urile live aduc mai multe avantaje. In primul rand, formatul, care nu beneficiaza de editare/montaj, poate convinge mai usor potentialii clienti. In al doilea rand, platforma permite si interactiunea directa cu utilizatorii, prin comentarii sau react-uri in timp real. Nu in ultimul rand, popularitatea Facebook asigura un numar impresionant de vizionari, in special atunci cand este facuta pe canalele corecte.
  • Video-uri informative si animate – Acest nou tip de format incepe sa domine treptat piata de reclame video, fiind deosebit de apreciat de catre utilizatori, informativ si distractiv.

Cu toate acestea, exista si anumite restrictii, care tin mai ales de platforma de vizionare. Acesta este un motiv in plus sa apelezi la o agentie de video marketing, care iti poate “croi” un videoclip pentru o gama extinsa de medii de vizionare. Spre exemplu, video-urile postate direct in feed-ul Instagram nu pot depasi 60 de secunde, dar pot fi folosite si metode alternative, precum IGTV.

Asadar, putem concluziona spunand ca video-urile sunt de o importanta cruciala pentru orice companie care doreste sa fie “vazuta”. Fa apel la o agentie de video marketing cu experienta si bucura-te de expunerea pe care o vei castiga!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata