FintechOS primește o investiție de 60 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare

De Jurnalul Național Actuale Bani Companii 72 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Cu ajutorul unei noi runde de finanțare se consolidează poziția de lider de piață, a FintechOS și vine în contextul în care compania înregistrează rezultate importante în business, inclusiv o creștere anuală de 40% și una de 170% a marjelor operaționale.

Iar compania este în curs de a atinge pragul de rentabilitate în 2024, lucru care subliniază modelul său de afaceri solid.

în afirmaţiile sale, „Obținerea acestei investiții este o dovadă a încrederii pe care investitorii noștri o au în viziunea și modul nostru de implementare. Creșterea noastră rapidă și progresele operaționale reflectă cererea pentru soluțiile noastre de management al produselor financiare de ultimă generație. Revoluționăm industria serviciilor financiare prin furnizarea de tehnologie care permite modernizarea sistemelor core și stimulează inovația”, a declarat Teodor Blidăruș, cofondator și CEO al FintechOS.

Creștere de peste 300% de la ultima rundă de investiții

Concret, de la ultima sa rundă de investiții, din anul 2021, FintechOS a înregistrat o creștere de peste 300% a veniturilor, atrăgând clienți cheie precum Société Générale, Admiral, Benenden Health, Avant Money și Vibrant Credit Union în sectoarele bancar și de asigurări din SUA, Marea Britanie, Europa continentală și zona Asia-Pacific (APAC).

Această creștere exponențială evidențiază cererea globală pentru soluțiile FintechOS. Cele mai importante piețe pentru FintechOS sunt Marea Britanie, Europa continentală și SUA.

În acest an, FintechOS a primit recunoașterea unor analiști de top din industrie – precum Gartner și Celent – ca furnizor reprezentativ în domeniul tehnologiei de bază pentru bănci, împrumuturi și asigurări. În mod particular, FintechOS este singurul furnizor din lume care a obținut această distincție în diferite verticale ale serviciilor financiare.

Astfel, „Această recunoaștere din partea analiștilor din industrie evidențiază eficiența abordării noastre inovatoare. Ne angajăm să ajutăm instituțiile financiare să își modernizeze sistemele de bază și să ofere o experiență superioară clienților”, a adăugat Teodor Blidăruș.

La rândul său, „FintechOS se află în prima linie a transformării serviciilor financiare prin intermediul tehnologiei inovatoare. Rezultatele companiei cu bănci și asigurători importanți demonstrează o capacitate rară de a produce schimbări semnificative în cadrul acestor organizații. Suntem încântați să sprijinim creșterea și succesul continuu al companiei”, a afirmat Vinoth Jayakumar, partener la Molten Ventures.

De asemenea, „Traiectoria de creștere a FintechOS este un indicator clar al potențialului companiei. Suntem încântați să facem parte din acest parcurs și așteptăm cu nerăbdare să vedem impactul transformator pe care îl vor avea în sectorul serviciilor financiare. Angajamentul lor față de modernizare și inovare se aliniază perfect cu strategia noastră de investiții”, a spus Roland Dennert, Managing Partner la Cipio Partners.

Care sunt planurile companiei pentru România?

În planurile sale de viitor, România reprezintă o parte importantă din veniturile companiei, în ultimii cinci ani FintechOS lucrând cu principalele instituții financiare de pe piața locală, printre care BRD – Groupe Société Générale, CEC Bank, Banca Transilvania și OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Aşadar, „România și toată Europa de Sud-Est au un potențial enorm. Instituțiile financiare din această regiune au nevoie de furnizori de tehnologie care să le ajute în modernizarea sistemelor de tip core banking, pentru a dezvolta produse financiare competitive, a reduce costurile și a atrage și loializa mai mulți clienți. Avem în plan să alocăm fonduri pentru a sprijini clienții din România și din regiune să migreze către ultima versiune a platformei, FintechOS 24, recunoscută de analiști de top din industrie, inclusiv Celent și Gartner”, a explicat Teodor Blidăruș.

Această rundă de finanțare consolidează poziția de lider de piață a FintechOS și validează abordarea sa de modernizare a sistemelor de bază prin gestionarea de ultimă generație a produselor financiare. Compania își menține astfel angajamentul de a sprijini instituțiile financiare să inoveze și să prospere într-un peisaj care evoluează rapid.

Sursa – www.economica.net