First Bank deschide conturi pentru persoanele juridice prin video banking

0 49

În prezent, First Bank vine în întâmpinarea clienţilor microîntreprinderi şi PFA cu pachete de cont curent ce pot fi accesate 100% online, prin video banking, a anunţat joi banca.

Toţi clienţii din categoria microîntreprinderilor, a căror cifră de afaceri nu depăşeşte 1 milion de euro, şi clienţii PFA au de acum acces facil, online, la servicii şi produse bancare complete şi beneficiază totodată de un program prelungit de asistenţă din partea băncii: de luni până vineri de la ora 09:00 la ora 21:00 şi sâmbăta în intervalul 09:00 – 15:00.

Soluţia de identificare prin video banking permite persoanelor juridice să deschidă un cont curent fără a se mai deplasa la sediile băncii.

Din punct de vedere bancar, fluxul cu semnatură electronică este simplificat şi este necesară doar completarea unui formular online firstbank.ro/firstbank/videobanking.html, urmată de un apel către video sucursală. În cazul în care nu există semnătură electronică, aceasta poate fi acordată pe loc, în cadrul apelului video, în baza parteneriatului băncii cu certSIGN. Banca menţionează că există şi varianta semnăturii de tip olograf, dar în acest caz operaţiunea pentru deschiderea de cont curent presupune şi o vizită în sucursală.

„Această lansare reprezintă o nouă etapă în transformarea digitală a First Bank, după ce, anul trecut, printr-un parteneriat cu certSIGN, First Bank facea disponibilă în aceeaşi platformă de video banking opţiunea de creditare a persoanelor fizice, prin implementarea semnăturii electronice la distanţă. Sunt paşi importanţi spre ceea ce noi considerăm a fi serviciile viitorului: servicii digitale, care valorifică totodată interacţiunea umană”, a declarat Ionuţ Encescu, head of Products and Digital Innovation Hub First Bank.

Prin Pachetul de cont curent Digital, unul dintre pachetele de bază destinate persoanelor juridice, permite efectuarea gratuită a plăţilor interbancare în lei prin online banking (nelimitat), a celor intrabancare în lei şi valută nelimitate prin online banking, precum şi încasări intrabancare şi interbancare în lei şi valută nelimitate. Totodată, oferă acces la Internet şi Mobile Banking şi include servicii precum SMS Alert sau Direct Debit. Costul lunar este de 25 lei. Pentru companiile nou înfiinţate pachetul de cont curent este gratuit.

Pentru a deschide un cont de la distanţă, persoanele juridice trebuie să aibă contractul de societate şi statutul sau actul constitutiv actualizat, certificatul unic de înregistrare şi copii ale documentelor de identitate ale reprezentanţilor legali. Toate aceste documente vor fi scanate de către client şi încărcate în platforma First Bank, totul întâmplându-se de la distanţă.

Aşadar, First Bank oferă o gamă largă de produse şi servicii financiare clienţilor persoane fizice, persoane juridice şi întreprinderi mici şi mijlocii. First Bank are sediul la Bucureşti şi operează prin intermediul a 61 de sucursale, având peste 130.000 de clienţi activi.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata