FTC vrea să blocheze achiziţia Activision Blizzard

FTC este preocupată de efectele  pe care cumpărarea Activision Blizzard de Microsoft le va avea asupra concurenţei şi urmează să ceară blocarea tranzacţiei, au spus surse anonime citate de Politico.

Astfel că, reprezentanţii agenţiei nu au fost convinşi de argumentele aduse de Microsoft în sprijinul achiziţiei, mai spun aceleaşi surse, motiv pentru care se va cere în instanţă blocarea tranzacţiei.

În plus, investigaţia oficială nu s-a încheiat, dar cele mai importante elemente, cum ar fi depoziţiile şefilor celor două companii implicate, Satya Nadella şi Bobby Kotick, au fost bifate.

Principala preocupare a autorităţilor americane este că achiziţia va da Microsoft un avantaj incorect pe piaţa jocurilor video. Deloc surprinzător, principalul susţinător al acestei idei este Sony, dar, printre alţii, se opune şi Google.

 

Mai mult decât atât, în acest moment, Microsoft se luptă pe trei fronturi pentru a duce tranzacţia la final. Înainte de a fi contestată de Statele Unite, aceasta a fost pusă la îndoială în Europa şi Marea Britanie, care au deschis propriile investigaţii în acest sens.

Dacă Microsoft totuşi va primi undă verde, va intra în posesia unor jocuri extrem de importante, cum ar fi Call of Duty, Overwatch, World of Warcraft, Diablo, Candy Crush, Starcraft sau Heroes of the Storm.

Sursa: news.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata