Gabriela Firea anunţă că toţi cei 11.000 de asistenţi maternali vor participa la cursuri de formare profesională

Gabriela Firea a transmis că Ministerul Familiei dezvoltă sistemul de protecţie a copilului şi toţi cei 11.000 de asistenţi maternali vor participa la cursuri de formare profesională.

Astfel că, Gabriela Firea a precizat, joi, că Ministerul Familiei dezvoltă sistemul de protecţie a copilului şi toţi cei 11.000 de asistenţi maternali vor participa la cursuri de formare profesională, mai mult, vor fi  angajaţi alţi 4.000 de profesionişti.

”Asistenţii maternali sunt, fără îndoială, cea mai bună variantă pentru copiii care nu au şansa să crească în familiile lor, alături de părinţi sau de persoanele apropiate lor. Această profesie are un rol fundamental pentru evoluţia normală a unui asemenea copil, însă, din păcate, abia recent s-a înţeles cât de importantă este. Dezvoltăm sistemul de protecţie a copilului şi toţi cei 11.000 de asistenţi maternali vor participa la cursuri de formare profesională. În plus, angajăm alţi 4.000 de profesionişti”, a precizat ministrul Familiei, pe Facebook.

Ministrul Gabriela Firea susține că ”este realmente o şansă să putem derula, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, proiectul „TEAM-UP”, finanţat din fonduri europene, care îşi propune creşterea numărului de asistenţi maternali la nivelul comunităţii şi, totodată, a calităţii sistemului de asistenţă socială.

”Scopul este dezvoltarea reţelei de asistenţi maternali, ca alternativă viabilă pentru dezinstituţionalizare, dar mai ales profesionalizarea asistenţilor maternali. Vor fi formaţi toţi cei aproximativ 11.000 de asistenţi maternali activi, aflaţi aşadar, în prezent, în sistem, cât şi alţi 4.000 de asistenţi maternali care vor fi angajaţi”, a anunțat Firea.

Ministrul a mai adăugat că a fost lansată o licitaţie pentru contractarea de servicii de organizare de cursuri de formare profesională. Acestea vor fi organizate în toată ţara, în baza unui program stabilit de ANPDCA. Valoarea totală a achiziţiei este de circa 155 de milioane de lei cu TVA, fonduri europene.

”Zilele trecute, a fost lansată o licitaţie pentru contractarea de servicii de organizare de cursuri de formare profesională. Acestea vor fi organizate în toată ţara, în baza unui program stabilit de ANPDCA. Valoarea totală a achiziţiei este de aproximativ 155 de milioane de lei cu TVA, fonduri europene asigurate prin Fondul Social European – programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Ofertele pot fi depuse până pe 17 octombrie. Proiectul “TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor POCU/480/4/19/127169” este unul dintre cele mai mari programe pentru dezvoltarea capitalului uman pentru şi este implementat de ANPDCA în parteneriat cu cele 47 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de la nivelul judeţelor şi sectoarelor Municipiului Bucureşti. Costurile se ridică la 2,65 miliarde de lei, din care contribuţia financiară a Uniunii Europene este de 2,24 miliarde de lei”,  a încheiat ministrul Familiei.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata