Gazduire WordPress. De ce ai nevoie de LiteSpeed Web Server?

Vrei sa deschizi un blog sau un website personal? Desi o poti face cu ajutorul unui pachet de shared hosting clasic, serviciile de gazduire WordPress sunt special optimizate pentru asemenea nevoi si vin la pachet cu mai multa stabilitate pentru acelasi CMS. Iar daca alegi o companie care iti pune la dispozitie tehnologia LiteSpeed, cu atat mai bine! Aceasta imbunatateste timpul de incarcare si nivelul de securitate. Iata ce trebuie sa stii despre acest aspect!

Cum functioneaza conceptul LiteSpeed?

LiteSpeed vine la pachet cu o serie de functii suplimentare, care nu necesita modificari sau configuratii avansate. Astfel, este usor de instalat si se potriveste perfect pentru cei care vor sa utilizeze resursele fara intreruperi. Acesta poate fi folosit pentru a inlocui un server Apache in totalitate, fara a se schimba alte programe ale sistemului de operare. Datorita faptului ca a fost conceput special ca inlocuitor, functiile mod_rewrite, .htaccess si mod_security sunt disponibile in continuare. De asemenea, tehnologia este compatibila cu panoul de control din serviciul de gazduire WordPress.

De ce sa folosesti LiteSpeed Web Server?

LiteSpeed Web Server nu se bazeaza in intregime doar pe codul Apache. In schimb, are multe in comun cu nginx, iar valorile sale de referinta vorbesc de la sine. Motorul de cache incorporat elimina nevoia de proxy-uri HTTPS si alte straturi de memorie de la terte parti. Pe langa asta, LiteSpeed stocheaza fisiere comprimate. Arhitectura este bazata pe evenimente, fiind mai eficienta decat cea bazata pe procese. Cat despre administrare, aceasta se realizeaza cu ajutorului pluginului WHM. Drept urmare, repornirea sistemului, comutarea cu Apache, gestionarea versiunilor si gestionarea licentelor este mult mai simpla.

Care este nivelul de performanta?

LiteSpeed gestioneaza un numar mare de solicitari in serviciul de gazduire WordPress intr-un timp foarte scurt si cu mai putine resurse. Continutul static este incarcat de 4 ori mai rapid decat Apache si cu peste 60% mai rapid decat Nginx. Site-urile web care folosesc PHP sunt si ele procesate de pana la 40 de ori mai eficient. In comparatie cu Apache, LiteSpeed poate sustine si un volum imens de trafic, fiind creat in asa fel incat sa reziste la atacurile de tip DDoS.

Ce modificari sunt pe partea de securitate?

Un server cu Litespeed accepta ModSecurity. Acesta este un firewall functional pe baza unui set de reguli ce ajuta la detectarea si protectia impotriva atacurilor in serviciul de gazduire WordPress. Analiza si eliminarea amenintarilor are loc fara sa existe compromisuri in ceea ce priveste nivelul de performanta. Sunt inclusi limitatori pentru IP-urile care fac prea multe conexiuni si pentru cele care solicita o latime de banda mare.

Cand ar trebui sa utilizezi LiteSpeed Web Server?

Un astfel de server este foarte util atunci cand detii un site WordPress. LCSWP utilizeaza tehnologia de accelerare, alaturi de memoria cache si ramane compatibil cu WooComerce si Yoast SEO. Acest plugin necesita doar licenta de pe server si ofera posibilitatea de optimizare a imaginilor si a bazei de date, minimizarea CSS, Javascript si HTML, precum si cache privat. Alege un plan de gazduire WordPress de la un furnizor de incredere pentru a beneficia si tu de LiteSpeed+LsCache!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata