Ghidul micului agricultor: cum se (de)monteaza rotile de motocultor?

Ti-ai achizitionat de curand un motocultor sau ai deja experienta in folosirea acestor motoutilaje agricole? Sau poate ca detii o motosapa si vrei sa stii daca intervin aceleasi procese ca in cazul schimbarii unor roti motocultor? Indiferent de experienta, trebuie sa stii ca operatiunea de schimbare a rotilor este una simpla, care nu da multe batai de cap. Acest lucru are, insa, un bun motiv, pe care il vom descoperi in randurile de mai jos.

Este bine stiut ca, in mediul agricol prezent, motoutilajele sunt de mare ajutor, reducand atat eforul depus, cat si timpul efectiv de lucru. Insa, pentru a functiona corect, un motoutilaj are nevoie de mentenanta potrivita, data fiind expunerea la conditiile variate ale mediului.

Schimbarea pieselor vechi sau defecte este cruciala pentru bunul mers al lucrurilor, mai ales in perioadele de solicitare a utilajelor. Iar, dintre aceste piese, probabil ca cele mai expuse sunt rotile de motocultor, care asigura atat transportul de la si pana la locul de depozitare, cat si manevrabilitatea necesara in timpul lucrului efectiv.

Prin urmare, daca ai nevoie de noi roti motocultor dar si de alte accesorii utile, intra pe www.generalmotor.ro si comanda online. Magazinul online specializat www.generalmotor.ro este unul dintre cele mai mari din domeniu, care onoreaza in prezent comenzi din toata tara! De asemenea, daca ai intrebari sau nelamuriri cu privire la piesele potrivite modelului tau, specialistii sunt gata sa te ajute!

Ce diferente exista intre motosapa si motocultor?

Din punctul de vedere al scopului utilajului, acestea au multe asemanari, fiind folosite pentru a marunti solul. Diferentele majore constau in puterea generata, precum si in tipul de accesorii care pot fi montate. Din acest motiv, fata de motosapa, un motocultor este capabil de un spectru mai larg de sarcini, datorita motorului mai puternic, care ii permit o varietate de functii agricole, care includ dozarea, plantarea rasadurilor, formarea de baloti, insamantarea etc.

Greutatea si dimensiunile utilajului isi pot spune cuvantul insa, iar printre piesele cele mai solicitate se numara si rotile motocultorului. Astfel, este important sa te asiguri ca ai mereu piese de schimb, achizitionand din timp roti de motocultor, pentru a le putea inlocui rapid pe cele defecte.

Cum le montezi?

Iata, in continuare, care sunt pasii necesari pentru a schimba rapid rotile motocultorului. Acestia sunt valabili atat in cazul motocultoarelor Stihl seria MH (445, 445R, 560, 685 etc.), cat si a celor produse de alte companii. Inainte de toate, asigura-te ca ai luat toate masurile necesare pentru a pregati operatiunea de montare a rotilor. Asigura-te, deci, ca utilajul este oprit, iar motorul s-a racit, daca a fost folosit in prealabil.

Aseaza apoi utilajul culcat spre fata, in pozitia de montaj, asigurandu-te ca acesta este stabil, pentru a preveni orice accidentare. La nevoie, poti introduce suporti de lemn in arborii de actionare. Dupa ce ai asigurat stabilitatea utilajului, apasa si deplaseaza in sus agrafa de prindere, apoi scoate rotile vechi si introdu-le pe cele noi in degajarea de pe boltul manetei de deblocare. Apasa sistemul de rulare si deplaseaza-l in sus, mentinandu-l tot acest timp in pozitie. Impinge inapoi in jos agrafa de prindere si introdu suruburile pe ambele parti. Strange piulitele pentru a fixa din nou agrafa de prindere.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata