Guvernul pregătește noi vouchere sociale pentru români.

Guvernul vrea să acorde și anul viitor vouchere sociale persoanelor care au venituri sub 1.500 de lei și, mai mult decât atât, pensionarii care au pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei să primească un ajutor social așa încât venitul lor să ajungă la 2.200 de lei.

Guvernul pregătește noi vouchere sociale pentru români.

Astfel că, guvernul ia în calcul acordarea unui nou pachet social pentru ajutorarea populației în situația în care țara noastră are o inflație de 15%, un record pentru ultimele două decenii, transmite Antena 3.

Așadar, potrivit sursei citate, prima măsură propusă de Guvern ar fi un ajutor social, asemănător celui primit de pensionari la începutul anului acestuia. Este vorba despre persoanele care au o pensie mai mică de 1.600 de lei și care ar putea primi, o singură dată pe an, un ajutor astfel încât venitul lor să ajungă la 2.200 de lei.

În plus, Guvernul să prelungească acordarea voucherelor sociale în valoare de 50 euro și pentru anul viitor. Românii cu venituri mai mici de 1.500 de lei au primit astfel de vouchere și anul acesta, o dată la două luni, începând din primăvară.

Banii pentru aceste măsuri vor veni, în proporții egale, de la bugetul de stat și din fonduri europene. Măsurile sunt analizate în acest moment de Executiv și de coaliția de guvernare.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata