Hernie de disc: încearcă un tratament de hernie disc fără a te opera

56

Hernia de disc este una dintre cele mai dureroase și critice cauze ale durerilor de spate. Organizația Mondială a Sănătății recomandă tratarea acestei patologii cu metode de tratament non-chirurgicale pe cât posibil, pentru că intervențiile chirurgicale în această zonă pot înseamnă o traumă imensă.

Ce este o hernie de disc?

Coloana vertebrală adultă sănătoasă și dezvoltată este formată din 33 de vertebre și discurile intervertebrale conectate la ele care le împart. Discurile sunt compuse din cartilaj și constau dintr-o parte externă mai rezistentă (inelul fibros) și o parte internă gelatinoasă (nucleu pulpos) care absoarbe șocul de greutate și mișcări. Funcția discurilor, pe lângă amortizare, este de a fi “suporturile” pe care se mișcă vertebrele coloanei vertebrale.

Eficiența discurilor depinde de capacitatea hidrolitică a nucleului lor. S-a demonstrat în mod repetat că există un proces de scădere progresivă a nivelurilor de hidratare a discului încă de la începutul vieții, unde, în medie, conținutul de apă din disc este de aproximativ 88% și scade la aproximativ 69% în jurul vârstei de 70-80 de ani. Acest proces apare și în discurile intervertebrale, unde apar o serie de modificări biomecanice ale nucleului pulpos. În timpul acestei degenerări rapide a polizaharidelor, are loc o pierdere disproporționată de sulfat de condroitină. Simultan, crește conținutul fibrelor de colagen din inelul fibros.

Această situație duce la o reducere a capacităților hidrolitice și elastice ale nucleului și, în consecință, la o creștere a presiunii transmise prin inelul fibros care, pe termen lung, duce la “crăpărea” fibrelor sale, compromitând rezistența acestora și provocând probabilitatea de proeminențe sau hernii de discuri.

Personalul Bio Ortoclinic este specializat în tratarea pacienților cu hernie de disc și alte probleme ale spatelui cu metode naturale. Foarte des se întâmplă să existe mai multe hernii de disc în diferite zone ale coloanei vertebrale. Uneori, pacienții au suferit deja o intervenție chirurgicală, care momentan părea să fi rezolvat problema, dar care, din păcate, a revenit cu o hernie recurentă.

De multe ori medicii generaliști și specialiștii, în special neurochirurgii sau ortopezii, nu consideră necesar să opereze pacientul și sugerează tratamente ce nu necesită intervenții chirurgicale, cum ar fi infiltrațiile, kinetoterapia, sistemul David și așa mai departe. Din experiența clinică, specialiștii de la Bio Ortoclinic știu că dacă cauzele care au cauzat hernia de disc nu sunt eliminate, din păcate simptomele se pot întoarce și mai puternic decât înainte.

Discurile intervertebrale au o biomecanică foarte complexă care se schimbă continuu pentru a susține sarcina gravitațională și pentru a efectua o așa-zisă „muncă în echipă”. Greutatea corporală este împărțită între toate discurile, deci orice disc poate ieși și este normal să facă acest lucru atunci când oricare dintre ele este supraîncărcat. Dacă supraîncărcarea este prelungită sau prea grea, discul poate fi deteriorat.

Dacă discurile sunt îndepărtate chirurgical, sau chiar parțial în urmă celor mai moderne tehnici chirurgicale, toată biomecanica coloanei vertebrale va avea de suferit, provocând degenerarea prematură a articulațiilor.

Din acest motiv, Organizația Mondială a Sănătății recomandă metodele neinvazive. Așa că incearca un tratament de hernie disc fara a te opera.

Fiecare caz este diferit și necesită tratamente subiective și specifice. Intervenția neinvazivă vizează restabilirea funcționalității coloanei vertebrale și a sistemului nervos și, în consecință, eliminarea cauzei profunde a problemei, nu numai reducerea simptomelor.

Trebuie să existe o atenție deosebită la postură, la funcțiile neurologice, echilibrul și mobilitatea pacientului. De asemenea, sunt luate în considerare examenele clinice (radiografii, CT și / sau RMN, electromiografie, ultrasunete, analize de sânge etc.) și ulterior este decisă calea tratamentului de urmat.

Numărul de ședințe, frecvența și tehnicile care trebuie adoptate sunt diferite pentru fiecare pacient, chiar dacă calea tratamentului este similară. O primă fază înseamnă a ajuta pacientul să se vindece cât mai repede și mai eficient posibil, o a doua fază este cea de reabilitare pentru a permite pacientului să revină la o eficiență psihofizică completă și o a treia fază este cea de menținere a bunăstării atinse.

Unii oameni răspund mai repede decât alții. Unele probleme trebuie tratate mai des, chiar și în fiecare zi, în timp ce altele pot fi tratate doar o dată pe săptămână. În orice caz, frecvența tratamentelor tinde să scadă.

În prima fază a tratamentului, în special în cazurile în care pacientul suferă foarte mult, se recomandă să nu faci eforturi sau exerciții după tratamente, pentru a permite măduvei spinării să se așeze, să nu suprasolicite discurile intervertebrale și astfel să-i permită să înceapă să se vindece. Specialiștii au observat că majoritatea pacienților care suferă de tulburări de hernie de disc sunt deshidratați, astfel încât toată lumea este sfătuită să bea cel puțin un litru și jumătate de apă pe zi.

În timpul celei de-a doua faze a terapiei, când simptomele scad și mobilitatea și funcțiile neurologice se îmbunătățesc, pacientul este sfătuit să înceapă să se miște cu atenție, să facă plimbări scurte și să învețe să stea corect.

În cea de-a treia faza de tratament, când pacientul este complet vindecat, se recomandă să se efectueze periodic controale pentru a menține coloana vertebrală la mobilitatea maximă și sistemul nervos la cel mai bun nivel. Prevenția este întotdeauna mai bună decât vindecarea.

Cât durează să se vindece?

Procesul natural de vindecare rămâne îndelungat, deoarece implică o leziune a ligamentului, care necesită, prin urmare, câteva luni de reabilitare pentru a-și recâștiga elasticitatea și funcționalitatea.

De obicei, există o îmbunătățire semnificativă a simptomelor în primele patru săptămâni de tratamente, dar, pentru ca coloana vertebrală să revină la funcția sa optimă, durează, în general, câteva luni. Pentru a accelera perioada de reabilitare, este important să reiei activitatea fizică cât mai curând posibil, chiar dacă numai cu plimbări scurte și exerciții specifice pentru recuperarea tonusului muscular.

Apelează, așadar, la Bio Ortoclinic pentru un tratament fără intervenție. Vei avea parte de o recuperare mult mai simplă, dar eficientă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata