În anul 2021, Grupul ING înregistrează un rezultat net de 1,005 miliarde de euro

128

Grupul ING înregistrează un rezultat net de 1,005 miliarde de euro în primul trimestru al anului 2021, iar rezultatul în primul trimestru din 2021 înainte de impozitare este de 1,463 de miliarde de euro, conform unui comunicat de presă al companiei.

Actual, venitul net din dobânzi este în creştere comparativ cu T42020, susţinut de rezultatul obţinut din TLTRO III (program de stimulare a creditării oferit de Banca Central Europeană), care mai mult decât a compensat presiunea generată de ratele de dobânda în scădere.

Grupul a raportat o creştere de 9,1% a veniturilor din comisioane faţă de anul anterior, în special datorită produselor de investiţii. T12021 a adus o scădere a costurilor de risc. Cheltuielile au fost sub control, dar au inclus unele costuri singulare în urma restructurărilor.

De asemenea, creditele şi avansurile acordate clienţilor au crescut cu 17,8 miliarde de euro în T12021, pe măsură ce fondurile TLTRO au fost folosite pentru a sprijini economia; depozitele nete ale clienţilor au crescut cu 8,1 de miliarde de euro, reflectând impactul continuu al pandemiei Covid-19 şi al măsurilor de restricţie. Baza de clienţi primari (cu venit recurent şi încă un produs utilizat) a fost stabilă la 13,8 milioane în T12021.

„ING a obţinut rezultate puternice în primul trimestru al anului 2021. Revenirea bruscă a profitului net la nivelul anului precedent a fost determinată de o creştere bună a veniturilor din comisioane şi costuri de risc mai mici.
„Veniturile din comisioane au fost stimulate de creşterea produselor de investiţii, în special în Germania şi Belgia. Franciza ING şi-a demonstrat forţa în primul trimestru, inclusiv prin succesul nostru de a converti finanţarea TLTRO din partea Băncii Centrale Europene în beneficiul clienţilor noştri, care continuă să se confrunte cu efectele pandemiei Covid-19, sprijinind astfel revenirea economică. În ceea ce priveşte costurile de risc, rămânem prudenţi şi luăm în considerare întârzierile preconizate în rambursarea creditelor”, a declarat Steven van Rijswijk, CEO ING Group.

În prezent, ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Înfiinţată în 1994, ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, şi singura bancă cu creştere organică, fără achiziţii de portofolii de clienţi sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate şi Wholesale Banking.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata