În anul 2021, Nintendo se aşteaptă să vândă 26,5 milioane de console de jocuri video Switch

164

De la 24 la 26,5 de milioane de unităţi, este pregătit grupul japonez Nintendo Co Ltd, crească vânzările sale anuale de console de jocuri video Switch, pe fondul majorării livrărilor în China, transmite Reuters.

În ultima perioadă, vânzările companiei au crescut semnificativ, ca urmare a cererii solide pentru jocuri şi divertisment, în condiţiile în care oamenii au petrecut mai mult timp acasă în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19).

În contextul economico-financiar, firma cu sediul în Kyoto a vândut 24,1 milioane de unităţi în primele nouă luni ale anului financiar care se încheie în martie 2021 – mai mult decât estima pentru întregul an.

Astfel, în perioada aprilie – decembrie 2020, profitul operaţional s-a situat la 521 miliarde de yeni (4,98 miliarde de dolari), dublu faţă de 263 miliarde de yeni în urmă cu un an.

Iar acţiunile Nintendo au închis, luni în creştere cu 3,4%, la 62.640 yeni, la Bursa de la Tokyo.

În prezent, însă Nintendo se confruntă cu concurenţa din partea viitoarei generaţii de dispozitive de la Sony Corp şi Microsoft Corp.

În anul 2024, veniturile pe piaţa chineză a consolelor de jocuri video vor atinge 2,15 miliarde de dolari, dublu faţă de 2019, în urma succesului Switch şi a lansării următoarei generaţii de console, estimează firma de consultanţă Niko Partners.

În contextul jocurilor, Nintendo a profitat în special de popularitatea jocului Animal Crossing: New Horizons, care oferă oamenilor posibilitatea de a lua legătura cu prietenii în timp ce stau acasă în perioada pandemiei. În primele şase săptămâni de la lansare, au fost vândute 13,4 milioane de exemplare din acest joc.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata